metalshow

Ultima transa de credite prima casa la BCR; banca mentine filialele deschise in weekend-ul

12-13 martie

· BCR organizează in acest sfarsit de saptamana “Ziua Ușilor Deschise” pentru toti clientii interesati de Programul Prima Casa 3
· BCR organizează o tombolă pentru toți clienții care solicită un credit Prima Casă pana pe data de 14 aprilie
· Cei mai multi beneficiari ai programului Prima Casa 3 sunt barbati

Banca Comercială Romană (BCR) organizeaza in acest sfarsit de saptamana “Ziua Ușilor Deschise” pentru toti clientii interesati de Programul Prima Casa 3, aflat in faza finala a plafonului diponibil. BCR îi invită pe toți clientii interesați de a accesa creditele Prima Casa 3 în unitățile sale deschise sambata si duminica 12-13 martie, în intervalul orar 09:00 – 13:00, pentru a îi informa și consilia cu privire la pașii necesari pentru a beneficia de un credit Prima Casă de la BCR. Lista unităților deschise este disponibilă pe www.bcr.ro.

“Clientii care au venit in unitatile BCR la prima editie a “Zilei Ușilor Deschise”, desfasurata in perioada 26-27 februarie au fost in numar mare. Cateva sute de persoane au cerut informatii despre Programul Prima Casa 3. Preconizăm că până la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casă 3 să acordăm peste 1.500 de credite”, a declarat Ştefan Coroianu, director executiv Direcția Managementul Produselor Retail, BCR.

In etapele anterioare ale Programului Prima Casa, cei mai multi dintre clientii BCR care au beneficiat de un credit Prima Casa sunt barbati (80%) iar perioada de creditare aleasa de catre clienti este in medie de 30 de ani (80%). Veniturile beneficiarilor de credite Prima Casa se incadreaza intre 1.500 lei – 3.000 lei (50%). Cea mai mare parte dintre clientii beneficiari de credite Prima Casa se situeaza intre 25 -34 ani (66% dintre acestia). În cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casă, valoarea medie a unui credit acordat de către BCR a fost de peste 40.000 EUR.

În plus, toți cei care solicită un credit Prima Casă de la BCR pana pe data de 14 aprilie BCR iar până la data de 14 iunie 2011 se acordă creditul, intră automat în tragerea la sorţi ce are ca premii 10 vouchere a câte 1.000 euro fiecare (contravaloarea în lei), pentru achiziția de electrocasnice.

Banca acordă credite în euro atât pentru achiziția, cât şi pentru construcția de locuințe, cu un avans minim de 5%. Dobânda practicată de bancă este de 4,844%/an pentru clienții care își încasează salariul la BCR, au avut un comportament bun de plată la creditele contractate la BCR formată din EURIBOR3M + 3.75% şi de 5.044%/an formată din EURIBOR3M + 3.95% pentru clienții care nu au o relație cu Banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiză.

De exemplu, pentru un credit în valoare totală de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunară este de 210,93 EUR, calcul valabil în martie 2011, pentru clienții cu istoric BCR, dobândă variabilă 4,844%/an (EURIBOR 3M + 3,75%), DAE = 5,46%, iar valoarea totală plătibilă este de 79.494 EUR. Comisioanele bancare sunt 0%, iar comisionul anual datorat FNGCIMM este de 0,49%, aplicat la soldul creditului. Costul de evaluare al apartamentului este de 300 RON, inclusiv TVA.

BCR a primit, de la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), cel mai mare plafon in suma totala de 64 milioane EUR pentru acordarea de credite în cadrul Programului guvernamental Prima Casă 3.

BCR este liderul Programului Prima Casă acordând în cadrul Programului Prima Casă 1 și 2, credite în valoare de peste 525 milioane EUR, adică mai mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de bănci în cadrul programului.

Bucuresti, 11.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *