free download 78 travel guides written by experts

Ultima saptamana in care romanii cu initiativa pot castiga finantari

Petrom pentru dezvoltarea comunitatilor

· Au mai rămas 7 zile până la încheierea perioadei de înscrieri în competiţia de proiecte „Idei din Țara lui Andrei”.
· În cadrul competiției, Petrom sprijină cu finanțări de 200.000 de euro românii care vor să rezolve problemele comunitățlor.
· Români din 41 de judeţe și Municipiul București și-au înscris ideile sustenabile până în prezent în competiţie.
· În 2014, Petrom alocă peste 2,5 milioane Euro pentru educația și dezvoltarea comunităților din România.

Miercuri, 16 aprilie 2014, ora 12, este data limită până la care se pot înscrie proiecte sustenabile în competiția de finanţări organizată de Petrom “Idei din Țara lui Andrei”.

Românii din toată țara sunt așteptați să demonstreze că „se poate” și să înscrie soluțiilor lor pentru rezolvarea problemelor comunităților în care trăiesc pe www.taraluiandrei.ro. Persoane fizice, organizații neguvernamentale, instituții publice sau de învățământ își vor putea transforma în realitate proiectele de educaţie, mediu sau dezvoltare comunitară. Valoarea totală a finanțărilor oferite de Petrom este de 200.000 euro.

De la startul competiţiei, români din 41 de judeţe și Municipiul București au propus idei cu „ceva în plus” pentru finanțare. 47% dintre acestea sunt din domeniul educaţiei, 35% dintre proiecte sunt din domeniul dezvoltării comunitare şi 18% se referă la idei de mediu. Instituţiile publice, de învăţământ şi organizaţiile neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în comunităţi din România au înscris 67% dintre proiecte până în prezent. 33% dintre ideile propuse aparţin persoanelor fizice, români cu iniţiativă care își doresc să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a comunităților din care fac parte.

Evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 22 aprilie – 23 mai 2014 de către un juriu format din reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale importante, jurnaliști, bloggeri, dar și de către utilizatorii website-ului TaraluiAndrei.ro. Câștigătorii vor fi anunţaţi pe 28 mai.

„Idei din Țara lui Andrei” continuă tradiția competiției „Orașul tău”, începută în 2009. În cei 4 ani de activitate, competiția a contribuit prin finanțări de peste 500.000 de euro la dezvoltarea comunităților din România. Aproximativ 1.000 de români și-au înscris în competiție ideile pentru dezvoltarea comunităților din România, iar 89 dintre acestea au devenit realitate cu finanțare din partea Petrom. Mai multe informații despre competiție și despre proiectele câștigătoare din edițiile anterioare găsești pe www.taraluiandrei.ro.

Pentru mai multe informaţii despre competiție, puteți accesa www.taraluiandrei.ro.

Bucuresti, 09.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *