free download 78 travel guides written by experts

Ultima saptamana de !MPRO –

Trei zile – Trei invitați speciali

• Sean Cusick, selecționerul Festivalului de Improvizație de la Chicago, antrenează douăzeci de improvizatori în cadrul !MPRO. Spectacolul va putea fi urmărit pe 30 octombrie la Teatrul Elisabeta de la ora 19:00 și 21:00
• Bogdan Șerban, actor, voce radio Guerrilla și susținător al culturii alternative va fi prezent în formatul de teatru de improvizație “Scene din viață" jucat în premieră în România, în încheierea celei de-a doua ediții a festivalului
• Lisa McQueen – regizor muzical, compozitor şi performer la Annoyance Theatre (de 24 de ani) şi Second City din Chicago, antrenează 20 de actori pentru spectacolul din 31 octombrie „Un musical în 4 zile”

Singurul Festival Naţional de Improvizaţie s-a deschis cu finala Campionatului de Teatru Sport. Confruntarea finală s-a dat între trupele Freeze și Backstage Boys, pe scena Teatrului de pe Lipscani, unde acum 11 ani a avut loc primul meci de Teatru Sport din România. Câstigătoare râvnitei cupe a campionatului a fost trupa Backstage Boys.

Au urmat o „Lecţie de improvizaţie muzicală cu Mircea Tiberian”, „2014: O Odisee Pământeană” (spectacol de sketch comedy), lansarea primelor traduceri în limba română pentru două cărţi importante din domeniul improvizaţiei şi „Maestro”, format adresat improvizatorilor amatori.

În această săptămână, cea de a doua ediție !MPRO are invitați doi traineri internaționali, ce organizează în cadrul festivalului două workshop-uri de patru zile pentru profesioniști și spectacolele rezultate din acestea.

Sean Cusick improvizează de 17 ani, joacă şi predă la Second City şi la Annoyance Theatre din Chicago şi, de trei ani, este selecţionerul Festivalului de Improvizaţie de la Chicago, cel mai mare din lume. Sean a lucrat cu membrii echipei “Saturday Night Live, iar ȋn cadrul !MPRO antrenează o echipă de douăzeci de actori improvizatori români în stăpânirea instrumentelor imaginare pentru a construi povești mai interesante și mai credibile. Pe 30 octombrie, la Teatrul Elisabeta, la ora 19.00 şi la 21.00 spectatorii vor putea asista la „O lume imaginară”. Vor vedea un spectacol în care obiectele și lumile imaginare formează singura recuzită pe care o folosesc actorii improvizatori.

Al doilea workshop pentru profesionişti este coordonat de Lisa McQueen – regizor muzical, compozitor şi performer la Annoyance Theatre (de 24 de ani) şi Second City din Chicago, care a lucrat, printre alţii, cu Stephen Colbert, John Favreau şi George Wendt. Douăzeci de actori improvizatori lucrează timp de patru zile pentru a produce un spectacol nou-nouţ, sub atenta îndrumare a expertei americane. „Un musical în 4 zile” va conţine jocuri de improvizație muzicală, scenete și chiar sketch-uri de musical. Spectacolul va fi prezentat pe 31 octombrie, ora 19.00 şi 21.00 la Teatrul Elisabeta.

Festivalul Naţional de Improvizaţie se va încheia în forță pe 1 octombrie ora 20.00 la Teatrul de pe Lipscani cu spectacolul „Scene din viața lui Bogdan Șerban”. Actor, voce Radio Guerrilla şi susţinător al culturii alternative, Bogdan Şerban va fi intervievat de regizorul Radu Dragomirescu care va încerca să ne prezinte o imagine mult mai intimă a acestuia. Răspunsurile la întrebări banale, sau, dimpotrivă, de-a dreptul indiscrete, vor fi pretextul unor momente spontane de cântece, poezii și scenete pline de haz oferite de membrii cunoscutei trupe Improvisneyland.

Atunci când renunți la scenarii și accepți că orice este posibil, improvizația devine un adevărat loc de joacă unde îți dai frâu liber imaginației, iar !MPRO dovedeşte şi prin ediţia din acest an şi prin multiplele formate prezentate că spontaneitatea şi creativitate pot cuceri publicul bucureştean.

Programul Festivalului poate fi accesat pe improfest.ro/program.

Ediția a 2-a !MPRO este organizată cu sprijinul ARCUB, prin programul București 555.

Bucuresti, 29.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *