free download 78 travel guides written by experts

Ultima dezbatere TVR Cultural a verii: cultura traditionala versus

cultura gen „Cântarea României”.

După exact două luni de la prima ediţie, joi, 18 septembrie, de la ora 20.00, TVR Cultural va transmite în direct ultima dezbatere culturală a verii.

Finalul acestui ciclu va fi moderat de Marian Voicu, cel care îi va avea invitaţi pe rapsodul Grigore Leşe, pe antropologul Vintilă Mihăilescu, directorul Muzeului Ţăranului Român şi pe etnologul Sabina Ispas, director al Institutului de Etnografie şi Folclor „C. Brăiloiu". Într-o epocă în care media dictează trenduri şi referinţe în cultura de masă, cum mai supravieţuieşte cultura tradiţională? Mai există la ora actuală în România muzică tradiţională, mai există tradiţiile şi obiceiurile autentice? Cât de reprezentativă este, pentru satul românesc, muzica „populară” promovată de posturile de televiziune? Cum depistăm autenticul într-o mare de kitsch-uri? Cum sesizăm falsul şi improvizaţia şi, mai ales, care sunt criteriile după care despărţim „popularul” împănat cu paiete şi fard, de ţărănescul autentic?

Nu rataţi la TVR Cultural o dezbatere incitantă despre cultura tradiţională versus cultura „populară”, în care invitaţii vor încerca să găsească răspunsuri la toate aceste întrebări.

Bucuresti, 17.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *