free download 78 travel guides written by experts

Ultima Cortina la Avignon Off 2015

România a fost anul acesta prezentă la Avignon Off cu o producție a Asociației „Thespis” din Arad și Total TV din București, după textul „Alpenstock” de Remi De Vos. Proiectul este sustinut financiar de Centrul Municipal de Cultură Arad și Institutul Cultural Român.

Actorii Victoria Cociaș, Vlad Rădescu și Pavel Bârsan au jucat 22 spectacole între 4 iulie și 26 iulie la Teatrul Atelier 44.

Sambata 25 iulie, la penultima reprezentație a fost prezent în sală și autorul care a apreciat în mod deosebit montarea și jocul actorilor. Remi De Vos s-a arătat extrem de încântat că este tradus și jucat în România și dorește să vină la Arad la premiera în limba română.

Presa locală și națională a consemnat spectacolul românilor foarte elogios:

L’Humanite: “Foarte bine jucat și incitant” – Gerald Rossi.

Revue-Spectacles.com: ”Pavel Bârsan, foarte natural, Victoria Cociaș excelentă, Vlad Rădescu – drept în bocancii săi!” – Jean-Yves Bertrand

La Provence: „Acest text cu umor negru și accente Balkano-carpato-transilvaniene prinde o dimensiune neliniștitoare și actuală. Jocul actorilor, foarte adevărat, ne conduce cu voioșie în această farsă atroce”. – Sabine Augier

Actorii, după o pauză binemeriată, vor intra în repetiții pentru varianta în limba română care va avea premiera la Arad.

Proiectul se încadrează în eforturile culturale arădene pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

Manager: Radu Gabrea PhD.

Bucuresti, 27.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *