free download 78 travel guides written by experts

Ultima aparitie: „Viziuni din lumea reala” de Gurdjieff George Ivanovitch

Titlu: Viziuni din lumea reala
Autor: GURDJIEFF GEORGE IVANOVITCH
Traducator:GABRIELA NICA
Format:13 x 20 cm
Pagini: 304
ISBN: 978-973-111-209-1
Colectie: METANOIA
Pret vanzare: 29 RON
Pret redus: 24.5 RON

Despre carte:
Viziuni din lumea reala este un volum fundamental pentru intelegerea invataturii lui Gurdjieff. In spatiul francofon, ea este cunoscuta indeosebi sub titlul Gurdjieff parle a ses eleves ("Gurdjieff le vorbeste elevilor sai"), iar in spatiul anglo-saxon, sub titlul Views from the Real World ("Viziuni din lumea reala"). Volumul este o colectie realizata de principalii discipoli ai lui Gurdjieff, dupa moartea acestuia si are la baza – dupa cum arata inclusiv subtitlul editiei din 1973 – discutiile timpurii purtate la Moscova, Essentuki, Tiflis, Berlin, Londra, Paris, New York si Chicago. In 1973, cartea a aparut simultan in Statele Unite ale Americii si in Canada. In plus, cartea se deschide cu fragmentul intitulat "Licariri de adevar", oferit spre lectura inclusiv de Ouspenski, in timpul primelor sale contacte cu Gurdjieff. Din acest punct de vedere, cititorul prezentului volum are sansa de a lua contactul cu ideile lui Gurdjieff intr-un mod asemanator cu cel in care au facut-o primii sai discipoli.

Din aceeasi colectie:
Trezirea inteligentei | Centrul Fiintei | Viziuni din lumea reala | Eu sunt Acela | Lumea moderna si vechea intelepciune | Terapia destinului |

Despre autor:
George Ivanovitch GURDJIEFF (1866-1949), filozof, pedagog, coregraf si compozitor, a fost un influent maestru spiritual al inceputului de secol XX. S-a nascut la Alexandropol, pe atunci oras in Imperiul Tarist. Nu exista date scrise despre existenta lui Gurdjieff dinainte de 1912. Singurele informatii le putem desprinde din cartea sa, intitulata Intalniri cu oameni remarcabili – aparuta inclusiv in traducere romaneasca, in 2006 – , insa aceasta nu are un caracter autobiografic. Cu un tata grec si o mama armeana, tanarul George Ivanovitch si-a petrecut copilaria intr-un spatiu in care se intalneau diferite culturi si religii. Din cauza absurditatii sistemului de invatamant rusesc din perioada respectiva, a renuntat rapid la scoala publica, preferand sa ia lectii in particular. In 1912 Gurdjieff isi facea aparitia la Moscova. Poseda o avere considerabila – dobandita, se pare, in urma comertului cu antichitati si, mai ales, cu covoare persane -, dar si o charisma care il face sa atraga rapid primii adepti. Chiar in acesti ani de inceput ai activitatii sale publice, Gurdjieff pregateste baletul intitulat "Lupta magicienilor" si supervizeaza scrierea, de catre discipolii sai, a povestirii numite "Licariri de adevar" – cu care se deschide volumul "Viziuni din lumea reala".

Bucuresti, 01.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *