Kinodiseea

Ulker la 11 ani de activitate in Romania

Dupa mai mult de 11 ani de activitate intensa si prolifica pe piata romaneasca, Ülker Romania anunta un bilant pozitiv pentru afacerea din tara noastra. Pornind de la  investitia de 23 de milioane USD realizata in anul 2006 pentru construirea uneia dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de profil din Europa de Est, la care s-au adaugat investitiile ulterioare pentru obtinerea certificatelor ISO 9001, IFS si HACCP si continuand cu lansarea, in anul 2007, a  exportului de produse din Romania catre 8 tari europene si Africa, cifra de afaceri a Ülker Romania a crescut de la an la an.

Ülker Romania anunta pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 31.4 milioane RON iar in 2009, dupa 10 luni de activitate, volumul a crescut cu 9 % fata de aceeasi perioada a anului precedent. Exportul a crescut de la an la an, de la 5% din cifra de afaceri in 2007 la 17.2% in anul curent, in primele 10 luni de activitate.

Dl Ender Bolat, Director General al Ülker Romania: < Ne propunem sa ne concentram toate eforturile pentru a consolida pozitia brandului Ülker pe o piata atat de competitiva si de dinamica cum este piata biscuitilor din Romania. Luand in considerare trendul de crestere al pietei locale si calitatea de membru UE a Romaniei, tintim pozitia de lider pe piata biscuitilor dulci din Romania si ne concentram, in acelasi timp, pe marirea cifrelor de export pentru ca Romania sa devina o platforma pentru lansarea afacerii Ülker in tarile Uniunii Europene. Planurile noastre pornesc de la pozitia a 2-a, pe care o detinem pe piata locala a biscuitilor dulci, platforma de pornire pe care dorim sa construim pentru a atinge pozitia de lider.  De asemenea, ne propunem sa  crestem exportul astfel incat, in 2010, sa reprezinte  22.5% din totalul vanzarilor noastre. Pentru toate acestea, am investit permanent in calitate. Fabrica din Romania a fost certificata  ISO 9001 inca din 2006 si, de asemenea, am implementat sistemul de siguranta a alimentelor HACCP ca proces integrat al certificarii IFS, obtinand un  calificativ  inalt de la TUV NORD. Produsele Ulker “fabricate în Romania” sunt, astfel, aliniate la standardele Uniunii Europene din 2006.>

Compania are aproximativ 280 de angajati implicati in productie, distributie si logistica. Produsele Ülker sunt prezente in toata Romania, atat in comertul modern cat si in retelele de comert traditionale, multumita suportului oferit de cei 40 de distribuitori.

In Romania, piata dulciurilor, in special piata biscuitilor este foarte fragmentata. Exista multe companii mici, mijlocii si mari care produc o varietate extinsa de produse. Reprezentantii Ülker estimeaza piata de biscuiti dulci si sarati la 110 milioane Euro. Prezent in Romania de 11 ani, Ülker detine la ora actuala locul 2 la categoria biscuiti dulci.

Marci precum BISKREM, TEMPO, CLIP, ALBENI, LUNA sunt marci de produse foarte cunoscute pe piata noastra.

Gama de produse fabricate si comercializate de Eurex numara peste 50 SKU-uri concentrate pe urmatoarele categorii de produse:
·    Biscuiti simpli – brandul Petit Beurre, biscuiti preparati cu lapte proaspat, intr-o gama extinsa de gramaje de la 42g la 300 g
·    Biscuiti umpluti cu crema– brandul Biskrem, cel mai cunoscut dintre brandurile Ulker. Cu umplutura de cacao si mar, biscuitii Biskrem sunt produsi intr-o gama extinsa de gramaje de la 40g to 220 g.
·    Biscuiti sandwich –  brandul Tempo, cu vanilie, cacao si crema de ciocolata, targeteaza tinerii. 
·    Snack-urile sarate – sticks, covrigei si biscuiti sarati – brandul CLIP, cu sare, mac, susan si branza.
Un detaliu important: in Romania, singurii biscuiti dulci preparati cu lapte proaspat sunt din gama Petit Beurre de la Ülker.

Bucuresti, 03.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *