metalshow

Uleiul de cocos Bio Apimond

De curând, portofoliul companiei Apimond s-a extins, încluzând de-acum și ulei de cocos Bio, la prețul de 20 lei (120 g), un produs excelent atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătate. Deși este un ulei, acesta este în formă solidă la temperatura camerei, având consistența unui unt, și doar la temperaturi mai mari capătă consistența lichidă a unui ulei.

Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute încă de mult timp în Asia, acolo unde era și încă mai este folosit frecvent, atât în bucătărie, cât și în ritualurile de înfrumusețare.

Uleiul de cocos este foarte ușor de asimilat și de metabolizat de către organism, oferind foarte multă energie. Iată de ce consumul de ulei de cocos este și un bun ajutor în cazul persoanelor care vor să piardă în greutate, având un număr de calorii mult mai mic decât alte uleiuri folosite frecvent în alimentație. În Asia, în zonele în care se consumă foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce înseamnă că acest ulei nu determină creșterea în greutate, ci susține sănătatea. În plus, studii recente ale nutriționiștilor situează uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mâncare.

Trebuie precizat faptul că nu toate grăsimile au aceeași compoziție, așadar acidul lauric (un acid cu lanț mediu) conținut în uleiul de cocos nu dăunează activității cardiace, așa cum se întâmplă în cazul grăsimilor saturate cu lanț lung. Uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Având proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, uleiul de cocos crește imunitatea organismului. Acest ulei are și capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are și o acțiune benefică în susținerea funcționării optime a creierului.

Acidul lauric prezent în compoziția uleiului de cocos ajută la tratarea ulcerului, această substanță eliminând bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de această afecțiune.

Datorită proprietăților antimicrobiene, uleiul de cocos ajută în lupta contra indigestiilor cauzate de paraziți sau ciuperci, fiind de mare ajutor și în prevenirea infecției cu Candida. Ajută organismul să asimileze mai ușor și mai bine vitaminele, mineralele și aminoacizii, având și efecte excelente asupra sănătății pielii. Prin menținerea unui nivel optim de antioxidanți în organism, uleiul de cocos are efecte de stimulare a regenerării celulare, ajutând organismul să își păstreze tinerețea mai mult timp.

Puterea sa de regenerare celulară l-a propulsat într-un loc de cinste a remediilor împotriva eczemelor, a dermatitelor sau a altor afecțiuni dermatologice. Grăbește vindecarea rănilor și este eficient și în atenuarea cicatricilor.

Cu ajutorul uleiului de cocos, pielea uscată a mâinilor capătă imediat un aspect sănătos, frumos și catifelat. Are rezultate excelente și în cazul combaterii petelor inestetice de pe față, cauzate fie de expunerea inadecvată la soare, fie de înaintarea în vârstă. În cazul tenului obosit, masajul cu ulei de cocos face adevărate minuni, conferind tenului un aspect sănătos, proaspăt și înviorat.

De foarte mult timp, uleiul de cocos este un ingredient esențial în șampoane, ajutând atât la stimularea creșterii sănătoase a părului, la combaterea căderii acestuia sau la înlăturarea mătreții. Pentru părul deteriorat se poate aplica uleiul de cocos atât la rădăcină, masând ușor scalpul, cât și pe lungimea firelor, lăsând să acționeze timp de o oră, după care se clătește cu apă călduță din abundență. În acest fel, uleiul pătrunde în structura firului de păr, reparând daunele și îi furnizează substanțele de care are nevoie pentru a redeveni sănătos.

Uleiul de cocos remediază și aspecul inestetic al buzelor crăpate. Aplicat pe buze de mai multe ori pe zi, acesta are efect emolient, reparator, conferind buzelor un aspect sănătos și frumos.

Machiajul, fie el și rezistent la apă, poate fi îndepărtat cu ajutorul uleiului de cocos, acesta lăsând pielea curată, dar și hidratată.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile uleiului de cocos Bio de la Apimond pentru sănătate și pentru frumusețe. Îl găsiți în recipiente de 120 g, la prețul de 20 lei.

Bucuresti, 12.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *