Uita-te in oglinda!

2 roţi înseamnă o viaţă!

Cristi Stanciu, la MTV Alege Muzica
Pe Motor Alege Viaţa

Vj-ul MTV Cristi Stanciu s-a alăturat susţinătorilor Campaniei Anti-accidente a motocicliştilor. Campania este iniţiată de comunitatea moto din Bucureşti şi a fost îmbrăţişată imediat de toţi cei îndrăgostiţi de libertatea ce le-o oferă motoarele din garajele proprii.

Numărul mare de accidente cărora au căzut pradă chiar prieteni ai vedetei MTV l-au făcut să nu se gândeasca de două ori înainte de a se alătura acestei campanii, mai ales când i s-a spus că vocea lui ar putea trage un semnal de alarmă mai puternic decât a celorlalţi.

Campania va debuta cu un miting comemorativ în amintirea celor pentru care pasiunea pentru motociclete şi o secundă de neatenţie a conducătorilor auto le-a fost fatală. Mitingul care va avea loc sâmbătă, 15 aprilie, va reuni motociclişti din toată ţara şi se va desfăşura pe traseul Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Piaţa Parlamentului, cu staţionare in Piaţa Parlamentului pentru un moment de reculegere.

Însă Cristi spune că mitingul nu este de ajuns: „O campanie în acest sens va fi eficientă doar atunci când fiecare posesor de 4×4 va da o tură cu motorul prin Piaţa Romană, să vadă cum este să fii aproape invizibil şi ignorat cu inconştienţă de soferii auto. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu şi prietenii mei, să pierzi pe cineva din gaşcă din cauza impresiei că dacă ai două roţi mai mult sub tine ai mai multe drepturi. Dar am mers mai departe şi am încălecat iar pe motoare, pentru că pâna la urmă asta înseamna sa fii motociclist, să ai spiritul liber!”
 
Comunitatea motocicliştilor din capitală este o gaşcă strânsă, se cunosc între ei după zgomotul motorului şi bineînţeles după „ palmares-ul” de riding skills.
Cristi rar ratează vreun eveniment motociclistic şi deşi nu a participat încă la Campionatele interne plănuieşte să se pregătească temeinic pentru cele de anul viitor. De curând şi-a schimbat „Albinuţa”, motorul achiziţionat acum 3 ani, cu o motocicletă mai puternică şi mai nervoasă, încă nebotezată.

Concluzia este că deşi sunt consideraţi a fi paria ai şoselelor, certaţi cu regulile de circulaţie şi limitele de viteză, motocicliştii sunt de fapt victime ai celor care nu au învăţat încă să respecte diversitatea şi viaţa partenerilor de trafic.
Viaţa pe doua roţi este imprevizibilă, aşa cum spun chiar motocicliştii zâmbind: ”Ne trăim viaţa a câte 100 de metri. Oricare poate fi ultima!”

Despre MTV
MTV reprezintă cel mai cunoscut post de televiziune care difuzează muzică 24h pe zi şi este un simbol universal, fiind ales în anul 2002, de Interbrand în cooperare cu Business Week, cel mai valoros interbrand media din întreaga întreaga lume.
Lansat pe 15 iunie 2002, MTV Romania face parte din portofoliul celei mai importante reţele muzicale europene, MTV Networks Europe, care îşi difuzează programele în peste 146 milioane de locuinţe, din 52 de ţări din întreaga Europa.
MTV România este organizatorul unor evenimente de mare amploare, cu un puternic impact în industria muzicală din România, cum sunt gala premiilor anuale MTV Romanian Music Awards, MTV Live, şi are o implicare prosocială activă prin promovarea de dezbateri şi forumuri pe teme de interes general, concerte şi documentare cu caracter social.
Pentru mai multe informaţii despre MTV, accesaţi www.mtv.ro

Bucuresti, 12.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *