free download 78 travel guides written by experts

UE investeste aproape 83 de milioane de euro pentru imbunatatirea conexiunilor rutiere

din centrul Romaniei

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 82,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru construcția unei șosele de centură de 18,5 km la Brașov, cel de-al șaptelea oraș al țării. Proiectul va îmbunătăți condițiile de acces în zona orașului Brașov și va aduce beneficii pentru industrie, mediul de afaceri și turism. De asemenea, de această investiție vor beneficia și cei 320.000 de locuitori ai Brașovului, prin reducerea zgomotului și poluării în zona centrală a orașului. Se estimează că proiectul va crea aproximativ 740 de locuri de muncă în timpul perioadei de implementare.

Comisarul pentru politică regională Johannes Hahn, care a aprobat investiția, a declarat: "Această investiție este un exemplu al modului în care fondurile UE pot îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor, ajutând în același timp regiunile să devină mai atractive pentru mediul de afaceri. O infrastructură de transport sigură este de o importanță fundamentală, nu doar pentru buna funcționare a pieței interne a Uniunii, dar și pentru bunăstarea economică și socială a celor care trăiesc în regiunile noastre."

Investiția este realizată prin intermediul programului "Transport", co-finanțat de Uniunea Europeană, axa prioritară "Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport naționale pentru un sistem de transport sustenabil la nivel național". Uniunea Europeană va finanța prin FEDR 82,7 milioane de euro din totalul investiției de 120 de milioane de euro. Proiectul ar trebui implementat până în martie 2015.

Context:

Acesta este un "proiect major", cu un buget care depășește suma de 50 de milioane de euro (inclusiv TVA). Aceste proiecte sunt aprobate printr-o decizie a Comisiei Europene, în timp ce alte tipuri de proiecte sunt aprobate la nivel național sau regional.

Proiectul este împărțit în trei loturi:

  • Lotul numărul 1, având o lungime de 7,29 km (2×2 benzi de circulație), realizează conexiunea dintre DN1 si DN11, pornind din sud-estul Brașovului și ocolind orașul prin partea de vest;
  • Lotul numărul 2, având o lungime de 4,92 km (extins la 2×2 benzi de circulație), realizează conexiunea dintre DN11 și DN13 în partea de nord a Brașovului;
  • Lotul numărul 3, având o lungime de 6,34 km (2×2 benzi de circulație), prevede realizarea conexiunii dintre DN13 și DN1 în partea de nord-vest a orașului.

României i-au fost alocate fonduri de coeziune în valoare de aproximativ 19,7 miliarde de euro în perioada 2007 – 2013.

Pagini Utile

Bucuresti, 12.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *