Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

UE aprobă oferta făcută de Liberty pentru acțiunile ArcelorMittal

Liberty anunță intenția de a integra mai multe afaceri în noul gigant global al oțelului

Urmare aprobării de către Uniunea Europeană a ofertei făcute de Liberty pentru achiziția a șapte combinate siderurgice deținute de ArcelorMittal, GFG Alliance și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa și Australia.

Noul conglomerat va include toate activitățile din domeniul siderurgic și al ingineriei în Marea Britanie, activitățile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur și mine de cocs metalurgic din Australia și, odată finalizată tranzacția, cele șapte combinate siderurgice achiziționate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării și al materialelor pentru construcții deținute în Australia și SUA.

În prezent, aceste companii există separat în cadrul Alianței GFG, dar cu un obiectiv de producție de oțel de 20 Mtpa. Fuziunea și integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oțel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

Anunțurile făcute astăzi marchează un moment semnificativ în evoluția Liberty. Președintele executiv al GFG Alliance, Sanjeev Gupta, a declarat: “Suntem încântați că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziție devenim al treilea producător de oțel din Europa. Suntem un grup ambițios și continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaționale din domeniul oțelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică și durabilă”.

Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG
Sanjeev Gupta, Președintele executiv al GFG

“Vom folosi experiența noastră integrată și lanțul de distribuție în domeniul oțelului și al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oțelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere și cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie și facilitățile de producție preluate de la ArcelorMittal din Europa”.

“În noua structură vom fi un campion global, având capabilități integrate, care va transporta minereu de fier, cocs metalurgic și produse semifabricate din Australia la facilitățile de producție și la oțelăriile globale, cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai competitive și complet integrate companii producătoare de minereu și oțel din lume, de la materie primă la produse finite de înaltă calitate”.

Capacitatea de producție globală a Liberty include o poziție puternică în Regatul Unit ca producător de oțel și furnizor de componente pentru sectoare precum auto, aviație, apărare și energie regenerabilă. Liberty Steel Primary din Australia este unul dintre cei mai importanți producători de oțel feroviar și de armături de oțel pentru industria de infrastructură și construcții și se află în continua creștere. În decembrie 2018, compania a anunțat planuri îndrăznețe pentru construirea unei fabrici de ultimă generație în Australia de Sud cu o capacitate de 10 Mtpa. În plus, achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va permite creșterea capacității de producție a Liberty pe o gamă completă de produse plate și lungi, ceea va duce la o evoluție semnificativă pe zona de producție minieră și de oțel pentru grupul Liberty.

Ca parte a alinierii strategice a activelor internaționale și pentru a-și optimiza achiziția semnificativă de facilități de producție, GFG Alliance a finalizat prima etapă în reorganizarea strategiei sale de achiziții pe zona de energie și soluțiile de finanțare aferente. Astfel GFG Alliance a obținut refinanțarea a aproximativ o tremie din obligațiunile pe termen lung din UK, iar pe restul la va refinanța în a treia parte a anului, sau chiar mai devreme.

DESPRE GFG ALLIANCE:
GFG Alliance are sediul central la Londra și este un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste $15 miliarde de dolari și 15,000 de angajați. Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. GFG Alliance este formată din Liberty – o companie care oferă servicii în zona industrială și metalurgică – SIMEC – o companie care oferă servicii de infrastructură – Wyelands – servicii financiare și bancare – JAHAMA – divizia de real estate a grupului – și fundația GFG care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie. Achiziția activelor ArcellorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30,000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste $20 de miliarde de dolari. Detalii pe www.gfgalliance.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *