metalshow

Ucigasi fara chip

Henning Mankell
Editura Vremea

O localitate linistita. “Ce s-ar putea de fapt intampla aici? In catunul Lenarp, imediat la nord de lacul Kadesjo, pe drumul catre frumosul lac Krageholmsjo, in inima tinutului Skane?” Multe, se poate raspunde in urma lecturarii cartii aparute in colectia Rosu si negru.

Doi batrani sunt omorati si se pare ca implicati sunt niste straini. Dar ce fel de straini? Necunoscuti de-ai batranilor sau emigranti? Ancheta demareaza si inainteaza cu greu. Autorul are marele merit de a fi creat o carte cu o actiune alerta, dar posibila, in care ancheta cunoaste momente de impotmolire, in care elementele nu se leaga, cand totul pare la un pas de a fi abandonat. Pas cu pas cititorul participa alaturi de inspectorul Kurt Wallander la actiunile intreprinse pentru prinderea faptasilor. Dincolo de actiunea politista, autorul aduce in atentie si problema imigrantilor – mai ales a celor ilegali, a refugiatilor politici din perioada imediat urmatoare eliberarii de sub jugul comunist. Problema este infatisata sub multe aspecte, oferindu-se o perspectiva asupra prefacerilor pe care le suporta societatea suedeza in urma acestei afluente de imigranti. Actiunea este plasata in anul 1990 – amintindu-se si contextul international la un moment dat (citata fiind chiar si Romania, iar unul dintre personaje este o romanca).

Un roman politist interesant, bine scris, atractiv, cu o intriga bine conturata, cu personaje atent creionate, un roman care va determina sa doriti sa participati la actiune alaturi de detectivi, un roman pe care nu il veti lasa din mana pana ce nu veti afla cine sunt cei vinovati de crima groaznica!

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *