Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ucenicul asasinului (Trilogia Farseer, partea I)

Robin Hobb
Editura Nemira

Un băiat este adus de bunicul lui la curtea regelui. De aici, de la vârsta de şase ani, începe tânărul să îşi amintească ceva din viaţa lui – iar cititorii află acest lucru încă de la început, întrucât povestea este despre el şi prezentată din perspectiva sa.

Bunicul le spune celor de la poartă că băiatul este fiul lui Chivalry, băiatul regelui. Şi că el nu îl mai poate creşte, că a venit momentul ca tatăl lui să îl crească.

Ucenicul asasinului

Iată-l aşadar pe Fitz – astfel este botezat copilul – ajuns la curtea regală. Dar nu este primit cu braţele deschise. Este, în fapt, un bastard. Însă nici nu putea fi ignorat, aşa că Fitz este îngrijit şi şcolit. Are profesori diferiţi, în funcţie de lucrurile învăţate şi în funcţie de perioada de studiu. Cel mai important este, desigur, asasinul – Chade.

Fitz trebuie să se adapteze la o nouă viaţă şi la modul în care îl tratează cei de la curte. El descoperă însă că are un Har – un dar care îl ajută să înţeleagă telepatic ce vor fiinţele din jurul lui. Nu stăpâneşte încă Meşteşugul, dar Harul este totuşi important. Mai ales având în vedere luptele pentru tron.

Robin Hobb reuşeşte să creeze un fantasy interesant, care trece de tiparele clasice, păstrând magia ca element important şi dozând atent acţiunea. Personajele sunt interesante, la fel cum este şi evoluţia lui Fitz. Lumea imaginată de autoare este şi ea una care merită descoperită.

„Ucenicul asasinului” se dovedeşte a fi un roman fantasy captivant şi bine scris de la prima la ultima pagină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *