free download 78 travel guides written by experts

„Ucenicia lui Victor Frankenstein” de Kenneth Oppel

Cartea întâi: ELIXIRUL VIEŢII

Cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011 în topurile The Times şi Quille & Quire

CELE MAI BUNE INTENŢII
POT DA NAŞTERE
CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII

Viktor şi fratele lui geamăn, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete şi camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu excepţia uneia.

Biblioteca Întunecată adăposteşte tomuri străvechi, misterioase, scrise în limbi ciudate şi pline de cunoştinţe interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor vizita niciodată biblioteca, însă în clipa în care Konrad cade grav bolnav, Viktor înţelege că trebuie să descopere cartea ce conţine reţeta pentru legendarul Elixir al Vieţii.

Elixirul necesită doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit pun în pericol, la fiecare pas, reuşita strădaniilor lui.

Viktor ştie că nu poate să dea greş. Însă sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice!

„Oppel a reinventat thrillerul gotic pentru cititorii moderni. Naraţiunea vibrează de tensiune, emoţiile sunt intense, iar atmosfera este cât se poate de întunecată şi lugubră.” – Rick Riordan

„Povestea lui Oppel este melodramatică, incitantă, neliniştitoare… un amestec delicios de ştiinţă, ficţiune şi horror.” – Publishers Weekly

Trailerul cărţii: //www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wk5MnElS0EE#!

ISBN 978-973-102-409-7 (serie)
ISBN: 978-973-102-410-3 (vol. 1)
Traducere din limba engleză de BOGDAN-ALEXANDRU SASU şi SHAUKI AL-GAREEB
Format: 13×20, 384 pagini, copertă cartonată
Preţ: 39,90 lei

Serie recomandată de:COOLGirl

KENNETH OPPEL este un autor canadian, născut în 1967 la Port Alberni, în Columbia Britanică. Copilăria şi-a petrecut-o în oraşul Victoria, din Columbia Britanică, iar apoi la Halifax, în Nova Scotia. Ulterior a trăit în Newfoundland, Labrador, Anglia şi Irlanda. Şi-a publicat prima carte – Colin’s Fantastic Video Adventure (1985) – în perioada când era elev de liceu la St. Michaels University School din Victoria. (Oppel a trimis manuscrisul unui prieten de familie care îl cunoştea pe scriitorul Roald Dahl, şi care la rândul său l-a recomandat agentului său literar.) Şi-a luat licenţa în studii de film şi engleză la Trinity College în cadrul Universităţii din Toronto, în ultimul an de studii scriind o nouă carte – The Live-Forever Machine (1992). Oppel s-a mutat în Anglia, în această perioadă dedicându-se scrisului. Între anii 1995-1996 a lucrat ca editor al revistei Quill and Quire, publicaţie destinată industriei de carte din Canada.

Şi-a câştigat celebritatea cu seria The Silvering Saga, din care s-au vândut până la ora actuală peste un milion de exemplare în întreaga lume. Alte scrieri: seria Airborn (care cuprinde volumele: Airborn, 2004, publicat şi în limba română sub titlul Zburătorul de Editura Corint Junior, Skybreaker, 2005, şi Starclimber, 2008), Half Brother ş.m.a.

Oppel a câştigat numeroase premii literare, printre care se numără Governor General’s Literary Award pentru literatură pentru copii în 2004 şi Printz Honor Award acordat de American Library Association pentru Airborn. De asemenea, Skybreaker, care a fost numită în 2006 Cea Mai Bună Carte pentru Tineri de către American Library Association, a primit premiul acordat de publicaţia The Times pentru anul 2005. Iar pentru Half Brother i s-a decernat premiul Canadian Library Association’s Book of the Year for Children Award, precum şi Young Adult Book Award.

Ultima sa apariţie este Elixirul Vieţii, Cartea întâi din seria Ucenicia lui Viktor Frankenstein, aleasă de ziarul britanic The Times şi de revista canadiană Quill & Quire drept Cea Mai Bună Carte pentru Tineri a Anului 2011. Drepturile pentru ecranizarea cinematografică au fost achiziţionate încă înainte de publicare de Summit Entertainment, producător fiind Karen Rosenfeld (Amurg).

De acelaşi autor a apărut la CORINT JUNIOR:

ZBURĂTORUL

Matt Cruse este steward pe Aurora, un imens aerostat care zboară la sute de metri deasupra oceanului, transportând pasageri bogaţi dintr-un oraş în altul. Este viaţa pe care Matt şi-a dorit-o dintotdeauna. Convins de faptul că este mai uşor decât aerul, îşi închipuie că pluteşte la fel de lesne ca hidriul care propulsa nava. Într-o noapte, salvează un călător cu balonul, care-i vorbeşte despre minunate creaturi ce plutesc pe cer. Abia după ce o cunoaşte pe nepoata călătorului, Matt îşi dă seama de faptul că aiurelile acestuia ar putea, de fapt, să reprezinte adevărul şi că straniile creaturi sunt întru totul reale şi incredibil de misterioase.

Traducere: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-128-307-4
Format: 15 x 23 cm, 400 pagini
Preț: 25.00 lei

Bucuresti, 08.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *