metalshow

UAPR si EACA lanseaza European Advertising Certificate 2015

UAPRUniunea Agențiilor de Publicitate din România (UAPR) și Asociația Europeană a Agențiilor de Publicitate (EACA) lansează a patra ediție a programului educational on-line European Advertising Certificate (EAC). Anul acesta, programul acoperă noi domenii în publicitate, este deschis atât tinerilor din agenții membre UAPR sau nu, cât și profesioniștilor din companii și este accesibil și pe tabletă sau telefon.

Pentru a ține pasul cu schimbările din industrie, curricula a fost adaptată astfel încât să răspundă provocărilor de strategie și creație. În plus, EAC este acum accesibil tuturor tinerilor profesioniști din domeniul comunicării, indiferent unde își desfășoară activitatea.

Cele șapte module ale programului sunt:

  • Advertising and Communication in Context;
  • Understanding Clients’ Business;
  • The Strategic Planner’s Toolkit;
  • Client, Creative and Media Briefs;
  • Understanding Media Channels;
  • Creativity and Creative Development;
  • Effectiveness.

Printr-o serie de înregistrări video, texte scrise și materiale interactive, programul oferă un conținut de calitate și o experiență interesantă pentru participanți.
Bazate pe programul de certificare al IPA (Institute of Practitioners in Advertising), creat în 2004, modulele EAC au fost adaptate de către EACA cu sprijinul specialiștilor din programul european Leonardo. Certificarea EAC este echivalentă cu cea eliberată de Institutul Profesioniștilor în Publicitate din Marea Britanie (IPA), dar adaptată ca limbaj și conținut pentru publicul European.
Aproximativ 1200 de tineri profesioniști din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, dintre care 12 români, au susținut examenul în 2014.

“Dat fiind succesul acestui program în Europa și nu numai, și solicitările repetate din partea tinerilor care nu lucrează în agenții membre EACA / UAPR, am hotărât să permitem accesul în program tuturor tinerilor profesioniști interesați.”, a spus Dominic Lyle, Director General, EACA.

„Certificarea EACA oferă informații necesare celor care doresc să intre în industria de comunicare. Îi încurajez pe cei dornici să deprindă cunoștințe de bază în domeniu să se înscrie și sunt încrezător că absolvirea programului îi va ajuta să își găsească un loc de muncă în industrie. Sperăm să avem încă o ediție de succes a programului în România, în 2015.”

Cursul on-line durează aproximativ 30-35 de ore și este gratuit pentru agențiile membre UAPR. Pentru a absolvi și a primi certificatul EACA, participanții vor trebui să susțină un examen scris, programat pe 26 martie 2015, pentru care taxa de înscriere este de 220 de euro + TVA. În cazul agențiilor care nu sunt membre UAPR, se aplică o taxă de 500 de euro + TVA ce include accesul la cursul on-line și participarea la examen.

Înscrierea în program se poate face până pe 12 martie 2015. Pentru mai multe informații și pentru înscriere puteți vizita: //certificate.eaca.eu/

Bucuresti, 20.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *