free download 78 travel guides written by experts

Tymbark Maspex a inaugurat a doua fabrica din Romania

Tymbark Maspex a inaugurat la Vălenii de Munte (judeţul Prahova) cea de-a doua fabrică a grupului din România. Astfel, centrul de producţie şi depozitare de la Vălenii de Munte devine cel mai mare din cadrul grupului Maspex şi unul dintre primele din România care produce şi îmbuteliază băuturi răcoritoare folosind tehnologia aseptică, ce presupune eliminarea conservanţilor.
Construită în mai puţin de un an în imediata apropiere a primei fabrici de la Vălenii de Munte, unitatea lansată astăzi dispune de linii noi de îmbuteliere, cu tehnologii ultramoderne şi facilităţi sporite de depozitare. Activitatea se desfăşoară exclusiv pe baza aseptic de producţie, care permite prepararea şi îmbutelierea băuturilor răcoritoare în condiţii de control total al calităţii, fără a adăuga conservanţi.

Băuturi răcoritoare fără conservanţi

Datorită tehnologiei aseptice utilizate în noul centru de producţie, Tymbark scurtează drumul dintre fructe şi paharele consumatorilor. Sistemul permite un control strict al calităţii produselor în fiecare etapă de fabricaţie şi elimină necesitatea utilizării de conservanţi pentru a garanta sucurilor viaţă lungă la raft.

“Am obişnuit deja consumatorii români cu produse de calitate de la Tymbark. Acum, datorită noilor investiţii făcute, putem să le garantăm acestora că produsele lor preferate, fie că sunt sucuri, nectaruri sau băuturi răcoritoare de la Tymbark, sunt fabricate de noi cu cea mai modernă şi mai sigură tehologie, tehnologia aseptică, ce elimină folosirea conservanţilor. Totul, pentru a putea oferi consumatorilor produse sănătoase şi de calitate“, a declarat Krzysztof Grabowski, preşedintele Tymbark Maspex România.

Practic, băutura răcoritoare este adusă la o temperatură înaltă pentru câteva secunde, suficient pentru a distruge eventualele micro-organisme. Ambalajul este apoi sterilizat pentru a se distruge orice posibilitate de recontaminare şi, în final, produsul este ambalat în condiţii aseptice, într-un sistem închis, din care a fost eliminat oxigenul. În absenţa oxigenului, micro-organismele nu vor mai lua contact cu produsul, iar acesta nu se va degrada. Astfel, atât prin tipul ambalajelor folosite cât şi prin sistemul de producţie, Tymbark garantează sucurilor un gust natural şi calitate, fără utilizarea conservanţilor.

Fabrica Tymbark Maspex România de la Vălenii de Munte – cea mai mare a grupului Maspex

Investiţia în noul centru de producţie Tymbark depăşeşte 30 milioane de euro, dublând astfel valoarea investiţiilor făcute pînă acum de companie în ţară. Tymbark Maspex devine cel mai mare investitor polonez în România.

Pe o suprafaţă de teren de 65.000 mp, a fost construită o unitate de producţie dotată cu platforme şi porţi de încărcare, depozite pentru materii prime şi produse ambalate, precum şi spaţii pentru birouri. Odată cu unitatea lansată astăzi, suprafaţa de producţie a Tymbark Maspex România a crescut cu 110%, iar suprafaţa de depozitare cu aproape 160%.

“România este o piaţă foarte importantă pentru noi, atât din perspectiva cifrei de afaceri generate, cât şi a investiţiilor făcute aici. În doar câţiva ani, am reuşit să construim o poziţie puternică atât pe segmentul sucurilor, nectarurilor şi al băuturilor răcoritoare, cât şi pe segmentul produselor instant. Insă, un aspect la fel de important îl reprezintă faptul că am descoperit aici o atmosferă prietenoasă pentru afaceri, ceea ce garantează, prin investiţiile noastre în România, o creştere continuă a companiei Tymbark Maspex” este de părere Krzysztof Pawinski, preşedintele grupului Maspex.

Noile facilităţi de producţie şi depozitare de la Vălenii de Munte garantează continua dezvoltare a companiei pe piaţa românească şi, implicit, siguranţa locurilor de muncă pentru cei peste 680 de angajaţi pe care Tymbark Maspex România îi are în prezent.

La ceremonia de inaugurare de astăzi, alături de preşedintii grupului Maspex, au participat vice – prim ministrul Republicii Polone, Waldemar Pawlak, precum şi alte oficialităţi.
Aceştia, împreună cu jurnaliştii invitaţi, au făcut un tur al noii fabrici Tymbark şi au asistat la o demonstraţie cu fructe pregătită de maeştri bucătari, dar şi la un spectacol de dans în coregrafia Elwirei Duda şi a lui Mihai Petre.

Bucuresti, 16.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *