TVR – producător al Europenelor de Gimnastică pentru 19 televiziuni deţinătoare de drepturi

TVR este producător al Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin – ediţia 2017, pentru televiziunile deţinătoare de drepturi TV, din toată Europa.

După 60 de ani de la prima ediţie a întrecerilor continentale feminine de gimnastică organizată în Bucureşti (1957), România va fi gazda unei ediţii jubiliare la Cluj-Napoca, în perioada 19-23 aprilie 2017. TVR – televiziunea care a reflectat de-a lungul anilor succesele sportivilor noştri – este Official Broadcaster al evenimentului, pe care îl va transmite, în exclusivitate, în România.

tvr
În această calitate, TVR va produce competiţia la standarde excepţionale şi va asigura semnal pentru mai multe televiziuni publice din Europa . Printre alte servicii, TVR va asigura şi posturi de comentator pentru jurnalişti de la posturi de radio şi televiziuni din Elveţia şi Olanda.

La nivelul 3 al Sălii Polivalente din Cluj, TVR va avea amenajat un studio cu vedere la podiumul competiţie, de unde vor fi realizate emisiuni pe aproape întreaga durată a fiecărei zile, chiar de la primele ore. Startul va fi dat de la ora 7.00, la 1 Matinal, amfitrioni Dorin Chioţea şi Maria Linda. Pe lângă imaginile filmate în studio, telespectatorii vor putea urmări, în cadrul programului, imagini din locaţiile amplasate în diverse puncte ale sălii, zona mixtă, VIP, zona sportivilor, fan zone, din oraş etc.

Pentru a intra în atmosfera competiţiei, Televiziunea Română a lansat, în avanpremiera evenimentului, o serie de materiale video difuzate sub genericul Campioni de poveste, cât şi campania Ştirilor TVR, campioni de poveste/ #gimnastică60. Astfel, prin intermediul celor 31 de portrete şi 30 reportaje, cunoaştem poveştile marilor campioni, unele inedite, vedem sau revedem momentele care au marcat istoria sportului românesc, retrăim emoţiile primei note de 10 şi ne pregătim pentru a ţine pumnii echipelor României!

Filmele pot fi urmărite accesând link-ul https://bit.ly/2oQMMY8.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin 19-23 aprilie vor fi transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, pe posturile TVR 2 şi TVR HD. Pe TVR 1, compeţia va fi transmisă în regim de breaking news.

Ţara noastră are o bogată tradiţie în gimnastică şi o colecţie impresionantă de medalii obţinute, de-a lungul anilor, de campioni deveniţi repere în lumea întreagă. De la prima ediţie a Campionatelor Europene (Bucureşti, 1957) şi până la Berna 2016, România a obţinut 147 de medalii la feminin şi 57 în competiţiile masculine. Pe podiumul de premiere al competiţiei feminine au urcat 32 de gimnaste, cele mai multe medalii de aur fiind cucerite de Nadia Comăneci – 9, Sandra Izbaşa și Cătălina Ponor – câte 7, Simona Amânar – 6, Gina Gogean, Larisa Iordache și Daniela Silivaş – 5, Lavinia Miloşovici – 4. În ceea ce priveşte medaliile obţinute la întrecerile masculine, pe podiumul de premiere au urcat 8 gimnaşti, cele mai multe titluri fiind obţinute de Marian Drăgulescu (9), Marius Urzică (5), Ioan Suciu (4), Dan Potra şi Flavius Koczi (3).

37 de ţări participante şi 274 de sportivi înscrişi vin la sărbătoarea europeană a gimnasticii din România;
14 campioni europeni şi 5 campioni olimpici vor veni la Cluj;
Noul cod de punctaj se va utiliza în premieră la Europenele de la Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *