free download 78 travel guides written by experts

TVR organizeaza conferinta CIRCOM Regional, la Timisoara

Tema conferinţei din acest an este „Mai multă calitate, mai puţini bani”

Televiziunea Română, prin intermediul studioului TVR Timişoara, împreună cu CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa – organizează, în perioada 5-7 mai 2011, la Timişoara, cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Aceasta este cea mai importantă întâlnire anuală a asociaţiei.

Este pentru a doua oară când TVR organizează acest eveniment, după ce, în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă CIRCOM desfăşurată într-o ţară din Europa de Est. Printre televiziunile care au mai organizat această conferinţă de-a lungul anilor se numără BBC, RAI, France 3, ARD.

Desfăşurată sub tema „Mai multă calitate, mai puţini bani” (“Doing It Better, Spending Less”), conferinţa de la Timişoara va aduce în prim-plan probleme presante pentru serviciile regionale de televiziune, cum ar fi: menţinerea standardelor de calitate de producţie în condiţiile bugetelor reduse; beneficiile coproducţiilor şi ale schimbului de programe; promovarea eficientă a programelor, în special prin intermediul reţelelor sociale.

„TVR îşi propune să devină un spaţiu de dezbatere care să angreneze atât societatea civilă şi publicul, cât şi profesionişti ai industriei media”, a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR. „Dialogul şi schimbul de idei cu alte staţii din Europa nu pot reprezenta decât un pas înainte în acest demers. Îmi doresc ca, la această conferinţă, să găsim soluţii concrete de colaborare, dar şi studii de caz prin care să putem creşte calitatea producţiilor, în condiţiile actuale de piaţă. Ceea ce este, în final, în beneficiul publicului telespectator”, a adăugat Lăzescu.

Conferinţa de la Timişoara va reuni dezbateri, workshopuri, sesiuni de traininguri, prilejuind schimburi de opinii şi experienţă între profesioniştii mai multor televiziuni europene, membre ale CIRCOM. Vor participa la conferinţă atât manageri de televiziune, cât şi traineri şi jurnalişti.

Anual, asociaţia premiază cele mai bune producţii regionale. De-a lungul anilor, TVR a câştigat mai multe distincţii CIRCOM Regional.

TVR a început un proces de redefinire a rolului de serviciu public de televiziune. Noua abordare pune accent pe dezbateri, traininguri, parteneriate strategice şi schimburi de idei cu societatea civilă, profesioniştii de media, organizaţiile de profil. Astfel, TVR îşi propune să crească, pe termen lung, calitatea producţiilor şi a dialogului cu publicul şi să devină un reper în materie de jurnalism responsabil.

Despre CIRCOM:

CIRCOM – European Association of Regional Television – reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale, din 38 de ţări. Printre obiectivele acesteia se numără dezvoltarea culturilor regionale şi schimbul de experienţă, idei şi producţii între membri, intensificarea formării profesionale a jurnaliştilor, recompensarea anuală a celor mai bune producţii regionale. Asociaţia datează din 1983. Televiziunea Română este membră CIRCOM din 1993. Preşedinte al CIRCOM este Michael Lally (RTE), iar vicepreşedinte este Elena Spanily, Şef al Serviciului Relaţii Internaţionale din TVR.

Fiecare ediţie a conferinţei anuale este găzduită de o ţară membră a CIRCOM.

Mai multe detalii despre CIRCOM puteţi găsi la adresa: //www.circom-regional.eu/

Despre TVR:

Televiziunea Română are statut de instituţie publică şi emite pe şase canale (www.tvr.ro). Deţinem şi un canal experimental, care emite în sistem High Definition: TVR HD. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cinci studiouri teritoriale.

TVR îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994 (//www.tvr.ro/articol_organizatie.php?id=61903). Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este cea mai scăzută din Uniunea Europeana, adică 4 lei/familie lunar. Fondurile pe care Televiziunea Română le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de 98% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.

Suntem afiliaţi la cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul audiovizualului, ceea ce ne oferă un avantaj competitiv în materie de calitate a producţiilor pe care le difuzăm: EBU (European Broadcasting Union), EGTA (European Group of Television Advertising), CIRCOM Regional (Asociaţia Televiziunilor Publice Regionale din Europa), Arte France, IFTA (Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune).

Dacă vreţi să fiţi conectaţi în timp real cu Televiziunea Română, ne puteţi urmări aici:
Facebook: www.facebook.com/televiziunea.romana
Twitter: //twitter.com/_TVR

Bucuresti, 13.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *