free download 78 travel guides written by experts

TVR INFO va avea o noua grila, din 2 mai

Poziţionat ca „Televiziunea de ştiri a românilor”, TVR INFO foloseşte, preponderent, resurse existente

TVR INFO, canalul de ştiri al Televiziunii Române lansat în decembrie 2008, va avea, din 2 mai, o grilă cu totul nouă, cu programe de ştiri şi dezbateri abordând teme de actualitate internă, politică externă, economie, afaceri şi sport. Tot din 2 mai, TVR INFO va avea o nouă identitate vizuală.

Demersul TVR de a relansa TVR INFO, sub sloganul „Televiziunea de ştiri a românilor”, face parte dintr-un proces mai amplu al TVR, de redefinire a rolului său de serviciu public de media, care promovează jurnalismul responsabil şi dezbaterile pe teme relevante pentru România.

Regândirea TVR INFO – lansat iniţial ca un canal axat pe informaţii utilitare – a fost unul dintre principalele obiective ale noului management al TVR, instalat în 2010.

„Întrebarea nu este de ce TVR dedică un canal ştirilor şi dezbaterilor, ci de ce nu a făcut-o până acum. Majoritatea televiziunilor publice din Europa au un canal de ştiri, deci e firesc ca şi TVR să urmeze tendinţa, cu atât mai mult cu cât efortul suplimentar este minim, de doar câteva zeci de mii de euro pe lună”, spune Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR. „TVR INFO utilizează preponderent resursele tehnice şi umane existente. În plus, canalul va valorifica în programele sale conţinutul existent pe celelalte posturi, cum ar fi, de pildă, cel sportiv şi cultural”, a explicat Lăzescu.

Primul demers jurnalistic de anvergură al noului TVR INFO este proiectul-maraton „Nunta regală”, dedicat nunţii prinţului William al Marii Britanii cu logodnica sa, Catherine Middleton, ce va avea loc vineri, 29 aprilie 2011. Desfăşurat pe parcursul acestei săptămâni, acest proiect include, zilnic, ediţii speciale moderate de Cristian Tabără. Iar pe 29 aprilie, în ziua căsătoriei lui William cu Catherine, TVR INFO va fi singurul post de televiziune românesc ce va asigura transmisiunea neîntreruptă a nunţii, în direct. Duminică, 1 mai, TVR INFO va transmite Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea.

Despre TVR INFO:

Canalul fost lansat în 31 decembrie 2008, iniţial pentru a difuza informaţii utilitare şi transmisii live din trafic. Din 2010, TVR INFO a început să difuzeze în direct lucrările Senatului României, de unde a transmis 486 de ore. În prezent, TVR INFO este singurul canal de ştiri care transmite în direct lucrările Parlamentului României.

În 2010, producţiile proprii ale TVR INFO au însumat 1.710 ore, ceea ce reprezintă 19.52% din totalul emisiei.

TVR INFO are o acoperire de 80% din numărul de gospodării (în toate reţelele de cablu şi în sistemul Direct to Home – DTH). Canalul emite zilnic, 24h din 24h. Relansarea TVR INFO, sub sloganul „Televiziunea de ştiri a românilor”, face parte dintr-un proces mai amplu al TVR, de redefinire a rolului său de serviciu public de media, care promovează jurnalismul responsabil şi dezbaterile pe teme relevante pentru România.

Despre TVR:

Televiziunea Română are statut de instituţie publică şi emite pe şase canale (www.tvr.ro). Deţinem şi un canal experimental, care emite în sistem High Definition: TVR HD. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cinci studiouri teritoriale.

TVR îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994 (//www.tvr.ro/articol_organizatie.php?id=61903). Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este cea mai scăzută din Uniunea Europeana, adică 4 lei/familie lunar. Fondurile pe care Televiziunea Română le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de 98% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.

Suntem afiliaţi la cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul audiovizualului, ceea ce ne oferă un avantaj competitiv în materie de calitate a producţiilor pe care le difuzăm: EBU (European Broadcasting Union), EGTA (European Group of Television Advertising), CIRCOM Regional (Asociaţia Televiziunilor Publice Regionale din Europa), Arte France, IFTA (Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune).

TVR a început un proces de redefinire a rolului de serviciu public de televiziune. Noua abordare pune accent pe dezbateri, traininguri, parteneriate strategice şi schimburi de idei cu societatea civilă, profesioniştii de media şi organizaţiile de profil. Astfel, TVR îşi propune să crească, pe termen lung, calitatea producţiilor şi a dialogului cu publicul şi să devină un reper în materie de jurnalism responsabil.

Dacă vreţi să fiţi conectaţi în timp real cu Televiziunea Română, ne puteţi urmări aici:
Facebook: www.facebook.com/televiziunea.romana
Twitter: //twitter.com/_TVR

Bucuresti, 28.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *