free download 78 travel guides written by experts

TVR INFO lanseaza mesajul „Da-ne stire despre tine!”

De 1 Decembrie, românii de pretutindeni sunt invitaţi să-şi spună poveştile la TVR INFO

„DĂ-NE ŞTIRE DESPRE TINE!” este mesajul pe care TVR INFO îl transmite, de 1 Decembrie, tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei. Pentru că Ziua naţională este a tuturor, din ţară sau de peste hotare, televiziunea de ştiri a românilor îşi invită telespectatorii să povestească despre România lor, atât prin programele difuzate, cât şi online, pe o pagină special creată pe site-ul www.tvr.ro sau pe Facebook (//www.facebook.com/tvrinfo).

Poveşti despre România venite din toate zonele ţării, prin intermediul studiourilor teritoriale TVR, „Români via Skype” – cu istorii din toate colţurile lumii, transmisiuni în direct de la Alba-Iulia, dar şi de la parada militară din Bucureşti (de unde Adelin Petrişor va prezenta „Armata în haine de sărbătoare”), invitaţi în studio – toate acestea compun programul maraton din 1 Decembrie la TVR INFO, un program dedicat tuturor românilor, ce va începe la ora 10.00 (moderatori vor fi: Adriana Muraru, 10.00 – 12.00; Alina Badea, 12.00 – 13.00; Raluca Belciu, 13.00 – 15.00; Adrian Bucur, 15.00 – 16.00). De asemenea, telespectatorii care vor urmări TVR INFO din fotoliul de acasă sau live pe internet vor vedea şi cum sărbătoresc moldovenii Ziua naţională, prin intervenţii în direct de la Chişinău.

„Minutul de istorie” este o altă producţie care va fi difuzată pe tot parcursul zilei la TVR INFO, constând în episoade de câte un minut despre momente cheie din istoria românilor. Vom vedea cum arată „România prin ochii românilor de nota 10”, alături de Alina Stancu, de la ora 16.00, iar de la 18.00 aflăm povestea Naţionalei de fotbal. La INFO Expres, de la ora 19.00, Mihai Rădulescu propune un subiect în ton cu atmosfera zilei: „Expres de România – ţara contrastelor, a celor care râd şi plâng”, cu materiale din ţară, dar şi o „Românie a cifrelor”, explicată cu ajutorul lui Eugen Rădulescu, director BNR, al istoricului Neagu Djuvara şi, prin telefon, al creatoarei de modă Irina Schrotter.

Ce este România astăzi? Cum arată ea? Care este raportul România de azi – Europa – România de odinioară? La aceste întrebări vor încerca să dea răspunsuri atât telespectatorii, cât şi invitaţii ediţiilor speciale din cursul zilei. Printre invitaţii care se vor mai regăsi în studio, alături de moderatorii TVR INFO, se numără Titi Aur, Raed Arafat, Cătălin Mitulescu, Luca Niculescu. Lucian Bute şi Dorinel Munteanu vor fi şi ei alături de telespectatorii TVR INFO, prin intermediul unor materiale filmate.

La televizor sau pe internet, de 1 Decembrie TVR INFO aduce românii de pretutindeni împreună, pentru o „poză de grup” a unei ţări cu multiple brand-uri de ţară, dar fără un ADN naţional recognoscibil.

Bucuresti, 29.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *