Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

TVR gazduieste un curs de specializare in jurnalismul TV

Traineri din Marea Britanie şi Franţa vor instrui jurnalişti din 9 ţări, reuniţi la Timişoara

Televiziunea Română şi CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa – organizează, în perioada 25 aprilie – 7 mai 2011, la Timişoara, un curs de specializare în producţia ştirilor de televiziune. Destinat tinerilor jurnalişti de la televiziuni regionale, membre ale CIRCOM, trainingul face parte din seria de evenimente ocazionate de cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Conferinţa – care se va desfăşura la Timişoara, între 5-7 mai – prilejuieşte organizarea de workshopuri, dezbateri, cursuri de specializare, schimburi de opinii şi experienţă între profesioniştii mai multor televiziuni europene.

Pe parcursul a două săptămâni, 16 tineri jurnalişti din 9 ţări vor învăţa toate etapele realizării ştirilor de televiziune – de la stabilirea subiectului, până la alcătuirea şi difuzarea unui jurnal TV. Participanţii la curs vor fi instruiţi de o echipă de traineri şi jurnalişti din Marea Britanie şi Franţa. În timpul stagiului de pregătire de la Timişoara, cursanţii vor filma şi edita propriile materiale jurnalistice, cu ajutorul unor cameramani şi editori de imagine din Marea Britanie, Croaţia, Ungaria şi România. Materialele filmate vor fi dezbătute în ultima zi a conferinţei.

La trainingul care se va derula în perioada 25 aprilie – 7 mai participă jurnalişti de la posturi regionale din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Irlanda, Muntenegru, Polonia, Serbia şi România.

Cursul destinat tinerilor jurnalişti de ştiri a fost organizat, în premieră pentru conferinţele CIRCOM, în cadrul Conferinţei găzduite de TVR la Iaşi, în 1994, devenind de atunci una dintre bunele tradiţii ale întâlnirilor anuale CIRCOM. Peste 400 de tineri jurnalişti din toată Europa s-au specializat în cadrul celor peste 20 de cursuri derulate începând cu 1994.

Despre Conferinţa CIRCOM Regional, ediţia 2011

Televiziunea Română, prin TVR Timişoara, împreună cu CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa, organizează la Timişora, în perioada 5-7 mai 2011, cea de-a 29 ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional.

Desfăşurată sub tema „Mai multă calitate, mai puţini bani” (“Doing It Better, Spending Less”), conferinţa va prilejui organizarea de dezbateri, workshopuri, sesiuni de traininguri, schimburi de opinii şi experienţă privind probleme presante pentru serviciile regionale de televiziune, cum ar fi menţinerea standardelor de calitate de producţie în condiţiile bugetelor reduse sau beneficiile coproducţiilor şi ale schimbului de programe.

Peste 200 de jurnalişti, din 27 de ţări, dar şi manageri şi traineri de la televiziuni europene, membre CIRCOM, vor participa la conferinţă.

Desfăşurată anual, fiecare ediţie a conferinţei este găzduită de o altă ţară membră a CIRCOM.

Este pentru a doua oară când TVR organizează acest eveniment, după ce, în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă CIRCOM desfăşurată într-o ţară din Europa de Est. Printre televiziunile care au mai organizat această conferinţă de-a lungul anilor se numără BBC, RAI, France 3, ARD.

Bucuresti, 20.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *