free download 78 travel guides written by experts

TVR gazduieste Gala „Europa Libera, AICI”

Sâmbătă, 20 martie, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite în direct Gala “Europa Liberă, AICI!”, un teledon organizat în scopul strângerii de fonduri pentru a aduce în România arhiva, în sistem digital, a emisiunilor postului de radio „Europa Liberă”. Gazdele acestui eveniment vor fi Andreea Marin Bănică şi Cristian Tabără.

Campania sociala are ca scop recuperarea arhivelor postului de radio, pentru a putea fi folosite in scopuri documentare si de cercetare. Astăzi, arhiva emisiunilor postului de radio Europa Liberă se află la mii de kilometri distanţă, în SUA, astfel încât nu avem practic acces la ceea ce a fost acest post de radio. Din acest motiv, s-a dat startul unui maraton de strângere de fonduri pentru aducerea în ţară a istoriei care ne reprezintă. Toţi cei care sunt conştienţi că un viitor mai bun este posibil doar prin cunoaşterea trecutului, sunt invitaţi să sprijine acest proiect prin trimiterea unui SMS sau prin efectuarea unui apel telefonic.

Astfel, publicul din ţară poate dona 2 euro (nu se aplică TVA) cu un SMS la 8820 (numărul este disponibil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote până la data de 30.04.2010) sau prin telefon 0900 900 620 (numărul este disponibil numai în reţeaua Romtelecom).Dacă doriţi să donaţi 5 Euro puteţi suna la 0900 900 622, iar pentru 10 Euro la 0900 900 624 (numerele sunt disponibile numai în reţeaua Romtelecom şi nu se percepe TVA). Pentru donaţii mai mari puteţi suna la 021 3002121 şi vor răspunde personalităţile invitate în studio (apel gratuit din reţeaua Romtelecom, tarif normal din celelalte reţele de telefonie).

Se pot face şi donaţii pe internet, din ţară şi din străinătate, accesând site-ul: www.100000romani.ro

“Am iniţiat acest proiect din respect pentru toţi cei care au scris istorie în spatele microfonului, dar şi pentru că Europa Liberă este o parte din viaţa tuturor românilor. Nu este un demers uşor, insa suntem mandri ca avem alaturi parteneri atat de puternici precum TVR. Sunt increzator ca aceasta Gala ne va duce un pas mai aproape de strangerea intregii sume necesare pentru recuperarea arhivelor”, a declarat Liviu Tofan, Director al Institutului Român de Istorie Recentă (www.irir.ro).

Printre cei care au confirmat deja prezenta in platoul de emisie, se numara : Leontina Ciobanu Văduva, Mircea Vintilă, Florin Chilian, trupa Proconsul, corul de copii al Radiodifuziunii Române, dirijor Voicu Popescu, trupa de copii Şic Şoc.

Bucuresti, 18.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *