free download 78 travel guides written by experts

TVR Cultural va ofera avanpremiera unui eveniment cinematografic

Luni, 9 februarie, de la ora 20.00, în cadrul emisiunii Cultura Fierbinte, moderatorul Marian Voicu îi va avea ca invitaţi pe  regizorul Adrian Sitaru şi pe actriţa Maria Dinulescu. Actuala ediţie a emisiunii este concepută pe formatul cronicii unui eveniment anunţat: premiera românească a filmului independent PESCUIT SPORTIV de Adrian Sitaru.

Lungmetraj de debut, filmul a fost prezentat deja în mai multe festivaluri, între care Veneţia 2008, Estoril (unde a obţinut Premiul Juriului), Salonic (unde a câştigat Premiul Juriului şi Premiul pentru cel mai bun rol feminin ex-aequo pentru Maria Dinulescu şi Ioana Flora) şi a avut o premieră de gală la Centrul Pompidou din Paris.
În luna ianuarie, filmul a fost laureat cu Premiul Secţiunii New Voices la Festivalul de la Palm Springs, una dintre cele mai prestigioase competiţii de gen din lume.

Pelicula spune o poveste contemporană în trei personaje despre manipulare, minciună şi eşecul prin compromis. În emisiune vor putea fi văzute, în premieră absolută în România, secvenţe din film şi interviuri cu protagoniştii. Regizorul Adrian Sitaru a scris, regizat, montat şi produs filmul cu bani proprii, iar istoria filmului începe în 2003.

Premiera din România a filmului independent PESCUIT SPORTIV va avea loc în 13 februarie.

Bucuresti, 06.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *