Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

TVR Cultural transmite in direct piesa de teatru Frida. Impresii

Joi, 26 iunie, ora 20.00
De la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte,

Teatru – Frida. Impresii
Regia si scenografia: Mc Ranin
Distribuţia: Mara Opriş, Raluca Băbţan, Maria Nicola, Ana Maria Oglindă, Rodica Ursu, Irina Melnic, Delia Lazăr, Hugo Wolff, Catalin Babliuc, Cătălin Mareş, Sebastian Bălăşoiu, George Bonceag, Corneliu Jipa, Yain Napier
Coregrafia: Hugo Wolf
Redactor: Zoe Bălan
Regia TV: Silviu Jicman

TVR Cultural continuă seria transmisiilor în direct ale unor piese de teatru de la sălile de spectacol teatral din ţară. În această seară, de la ora 20.00, telespectatorii TVR Cultural vor putea urmări, în transmisiune directă de la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, piesa de teatru Frida.Impresii, având regia semnată Mc Ranin.

 Regizorul şi scenograful Mc Ranin a realizat un spectacol despre viaţa şi opera celebrei pictoriţe mexicane Frida Kahlo, care a inspirat numeroşi autori de opere literare, muzicale, de teatru sau film produse în ultimele decenii, după o târzie redescoperire şi reevaluare a activităţii sale.

O viaţă tumultuoasă, plină de evenimente dramatice dar şi, de multe ori, aproape incredibile, cu o operă de o originalitate aparte, este prezentată într-un spectacol dens, susţinut de o coloană sonoră subtilă şi de o mişcare scenică (coregrafia fiind semnată Hugo Wolff) dinamică, senzuală şi colorată, în deplin acord cu luminile, costumele şi decorul rafinat.

Pe cât de moderne sunt mijloacele folosite, pe atât de puternică este şi interpretarea actorilor. Mara Opriş interpretează o Frida Kahlo la limita „suprapunerii” cu originalul, cot la cot cu Raluca Băbţan, Maria Nicola, Ana Maria Oglindă, Rodica Ursu, Irina Melnic, Delia Lazăr, Hugo Wolff, Iulian Ursu, Cătălin Mareş, Sebastian Bălăşoiu, George Bonceag, Corneliu Jipa, Iain Napier, interpreţi remarcabili ai contemporanilor Fridei.

În 2007, când spectacolul a fost prezentat de Teatrul Tony Bulandra în cadrul Festivalului Sibiu Dans, se împlineau 100 de ani de la naşterea Fridei Kahlo.

Bucuresti, 25.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *