free download 78 travel guides written by experts

TVR Cultural difuzeaza luni, 11 aprilie, „Literatura de azi – In memoriam Alex Leo Serban”

TVR Cultural difuzează luni, 11 aprilie, ultima emisiune Literatura de azi la care a fost invitat criticul de film şi eseistul Alex Leo Şerban (înregistrată anul trecut, pe 22 noiembrie).

Alex Leo Şerban a fost şi jurnalistul cultural care a contribuit cel mai mult la mediatizarea "generaţiei aşteptate" de regizori români. Moderatorul Daniel Cristea-Enache spune despre cartea „Dietetica lui Robinson” (Ed. Curtea Veche) că alcătuieşte „un bric-a-brac> controlat, dând prin fragmente, fărâme, impresii de sensibilitate şi expresii ale formaţiei intelectuale măsura acestui atât de original, neîncadrabil, inclasificabil autor”.

Alex Leo Şerban a moderat emisiunea Fotograme de la TVR Cultural (2005-2006). Jurnalistul a absolvit Facultatea de limbi şi literaturi străine a Universităţii din Bucureşti, în 1983, fiind şi bursier al Ministerului Culturii din Franţa, în 1992, "International Visitor" în SUA, în 1996, şi bursier GE/NEC între 2003 şi 2004. Din anul 1982, a fost prezent cu critica de film eseuri, poezie, proză, traduceri în majoritatea publicaţiilor culturale româneşti.

A fost singurul critic român invitat în emisiunea "Double Je" a lui Bernard Pivot (2004). A prezentat Retrospectiva Lucian Pintilie de la Londra (2004), a curatoriat şi a prezentat Festivalul de film românesc Romanian Cinema: A Journey organizat de ICR Londra (2007) şi retrospectiva Shining Through a Long, Dark Night de la Lincoln Center (2008). În ianuarie 2008, a fost ales – în urma unui sondaj pe site-ul www.cinemagia.ro – ,,Criticul de film preferat al cinefililor români".

Scriitorul Răzvan Petrescu este celălalt invitat al criticului Daniel Cristea-Enache în ediţia cu numărul 20 a emisiunii Literatura de azi. „Foxtrot XX” (Ed. Cartea Românească) de Răzvan Petrescu, un volum antologic de texte din ultimii douăzeci de ani, confirmă că autorul are stofa de adevărat prozator.

Bucuresti, 10.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *