free download 78 travel guides written by experts

TVR continua demersurile pentru transmiterea TVR 1 in Republica Moldova

TVR apreciază acţiunea de protest a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, care a avut loc ieri, 10 decembrie a.c., la Chişinău, împotriva sistării transmiterii TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova pe frecvenţa 2 naţională. Totodată, TVR mulţumeşte Uniunii Sindicale MediaSind, care a susţinut mitingul de protest.

TVR şi Guvernul României au făcut toate demersurile necesare de reînnoire a protocolului cu Ministerul Dezvoltării Informaţionale din Republica Moldova. Licenţa Televiziunii Române, eliberată de Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova în data de 14 februarie 2006, privind dreptul de a difuza TVR 1 pe teritoriul statului moldovean, este valabilă până pe 14 februarie 2011. Reamintim că TVR şi Ministerul Dezvoltării Informaţionale, prin Întreprinderea de Stat Radiocomunicaţii din Republica Moldova au semnat, pe 28 decembrie 2006, un protocol de colaborare privind retransmisia TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova, valabil până la data de 13 iunie 2007.

Imediat după ce a fost semnat acest protocol, TVR şi Guvernul României au identificat sursele de finanţare şi au demarat negocierile cu autorităţile moldovene pentru a asigura şi după încheierea acestei perioade transmisia TVR 1 în Republica Moldova.

 În prezent, TVR nu datorează parţii moldovene nicio sumă restantă, fiind achitate toate obligaţiile anterioare.

Cu toate acestea CCA a sistat transmiterea TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova pe frecvenţa 2 naţională. În aceste condiţii, Televiziunea Română a contestat la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Chişinău deciziile CCA.
În paralel cu acţiunea în justiţie, pe care TVR o va continua, luând în calcul inclusiv sesizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului, SRTv întreprinde toate demersurile posibile pentru a asigura cetăţenilor Republicii Moldova accesul la programele TVR 1 cel puţin până la soluţionarea litigiilor cu CCA.

Astfel, pentru a nu întrerupe până la sfârşitul anului transmisia TVR 1 în Republica Moldova, SRTv a semnat un contract, valabil timp de o lună de zile, cu ICS Telefe M International SRL, care nu este însă exclusiv.

Precizăm că pentru moment TVR nu a primit solicitări din partea altor companii de a retransmite canalul TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova.

SRTv este dispusă să discute cu orice companie care doreşte să retransmită canalul TVR 1 în Republica Moldova.

Bucuresti, 11.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *