free download 78 travel guides written by experts

TVR comemoreaza tragedia americana din 11 septembrie

Programe dedicate, la TVR INFO, TVR 1, TVR Internaţional

Pe 11 septembrie, TVR difuzează o serie de programe şi emisiuni dedicate tragediei din 2001 în Statele Unite. La TVR INFO, TVR 1 şi TVR Internaţional telespectatorii vor putea urmări o ediţie specială şi un documentar care au ca subiect atentatele teroriste şi urmările lor.

De la ora 14.30, Raluca Belciu moderează la TVR INFO, în direct, Ediţie specială: Comemorarea victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, dezbatere transmisă în simulcast şi pe TVR 1 şi TVR Internaţional. La discuţii participă Alexandra Gătej, preşedinte Amcham România (Camera de Comerţ Americană România), sociologul Mircea Kivu, precum şi jurnalistul Ştefan Popescu (RFI România). Pe lângă dezbaterile cu invitaţii din studio, programul va oferi telespectatorilor materiale retrospective, dar şi informaţii şi imagini de la faţa locului, aduse de corespondentul TVR în SUA, Mihai Melinescu. De asemenea, fostul ambasador al României la Washington, Sorin Ducaru, va intra în legătură telefonică pentru a vorbi despre tragicele evenimente din 2001, pe care le-a trăit printre americani.

De la ora 19.05 (şi în reluare de la 23.05), TVR INFO difuzează documentarul 11 septembrie povestit de Al-Qaeda (LE 11 SEPTEMBRE VU PAR AL-QAIDA – Franţa, 2011), un film tulburător despre efectele tragice ale terorismului, în regia lui Olivier Pighetti şi a lui Catherine Graciet. Cei doi jurnalişti francezi au găsit militanţi islamişti, apropiaţi ai lui Bin Laden, dispuşi să depună mărturie. S-a spus oare totul despre atentatele care au avut loc la 11 septembrie 2001? Cine era şi de ce a iniţiat Bin Laden acţiunile criminale ale Al-Qaeda? Cum a fost trăit acel 11 septembrie în interiorul organizaţiei teroriste? Ce gândesc cei pe care i-a condus Bin Laden ani la rând? Au înţeles ei vreodată că au fost manipulaţi pentru comiterea a numeroase acte criminale? Realizatorii aduc pentru prima oară în faţa publicului reprezentanţi ai Al-Qaeda, care, fără a disimula, spun ce gândesc.

Documentarul 11 septembrie povestit de Al-Qaeda (LE 11 SEPTEMBRE VU PAR AL-QAIDA – Franţa, 2011), difuzat pe TVR INFO duminică, 11 septembrie, de la ora 19.05, va fi transmis, în simulcast, şi pe TVR HD.

Bucuresti, 09.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *