free download 78 travel guides written by experts

TVR a facut toate demersurile pentru retransmiterea

TVR 1 in Republica Moldova

Televiziunea Română a efectuat toate demersurile necesare pentru ca retransmiterea canalului TVR 1 în Republica Moldova să continue şi după data de 13 iunie 2007, dată la care a încetat protocolul de colaborare între TVR şi Ministerul Dezvoltării Informaţionale (Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii”) din Republica Moldova. Totodată, la cererea autorităţilor de la Chişinău, Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” nu a întrerupt retransmisia programului TVR 1 după data de 13 iunie 2007, data la care a încetat protocolul. Odată cu finalizarea negocierilor dintre cele două guverne şi reglementarea modalităţilor de plată, se va încheia un nou protocol între TVR şi Ministerul Dezvoltării Informaţionale din Republica Moldova privind retransmiterea în direct a emisiunilor TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova, urmând ca noul document să acopere, retroactiv, şi costurile aferente redifuzării după data de 13 iunie 2007.

TVR a demarat imediat după data de 28 decembrie 2006, când a fost semnat protocolul mai sus menţionat, demersurile pentru găsirea de noi surse de finanţare pentru transmisia TVR 1 în Republica Moldova, cu începere din luna iunie 2007. În urma acţiunilor întreprinse, Guvernul României a identificat sursele de finanţare necesare, pe care le-a comunicat oficial în iunie 2007 autorităţilor de la Chişinău, negocierile interguvernamentale şi interministeriale fiind în curs.

TVR este semnatar al protocolului privind retransmiterea postului TVR 1 în Republica Moldova, însă responsabilitatea televiziunii publice este asigurarea programelor acestui canal, şi nu finanţarea retransmisiilor pe teritoriul mai sus menţionat.

Bucuresti, 2.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *