free download 78 travel guides written by experts

TVR a deschis cutia proiectiilor pentru tineri

Un documentar excepţional de istorie politică a fost proiectat la sediul Fundaţiei Friends For Friends, partenerul TVR în proiectul „Întâlniri în afara cutiei”

TVR a prilejuit în această seară proiecţia unui documentar de istorie politică bine receptat de publicul său la momentul difuzării pe TVR 1, în septembrie – Povestea Sovietelor (The Soviet Story). Filmul este o lecţie de istorie de sine stătătoare, care compară într-o manieră autentică şi complexă ororile comise de regimul fascist şi de cel comunist în preajma celui de-Al Doilea Război Mondial.

Proiecţia – care şi-a propus să le arate tinerilor o altă faţă, netrăită, a comunismului – a avut loc la sediul Fundaţiei Friends For Friends (FFFF), partenerul TVR în proiectul Întâlniri în afara cutiei. Prin acest proiect, TVR îşi propune să devină o platformă de dialog şi dezbatere, pe subiecte variate de interes pentru publicul tânăr.

„Eu l-am văzut (documentarul, n.n.) când l-aţi difuzat prima oară şi am fost foarte uimit de momentele istorice descrise în acest documentar. Felicitări pentru difuzare!”, a comentat utilizatorul Ştefan Isarie pe pagina de Facebook a Televiziunii Române, unde TVR a lansat publicului invitaţia de a participa la dezbaterea ce a urmat proiecţiei. „Cred că rolul TVR ar trebui să fie acela de a educa, iar prin acest documentar, acest deziderat este împlinit”, a mai spus Ştefan.

Proiecţia a fost urmată de o dezbatere* cu tinerii prezenţi, pe marginea adevărurilor istorice relevate în acest documentar. Dezbaterea a fost moderată de Cătălin Ştefănescu, gazda emisiunii Garantat 100%, un program premium al televiziunii publice şi de Armand Goşu, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinte Politice, Universitatea Bucureşti.

Proiectul Întâlniri în afara cutiei va continua dialogul cu tinerii la mansarda FFFF, fundaţie care explorează şi încurajează creativitatea în toate formele ei practice.

* Vom reveni cu concluziile dezbaterii ce a urmat proiecţiei.

Despre The Soviet Story (Povestea Sovietelor)

Documentarul de istorie politică The Soviet Story (Povestea Sovietelor) a fost realizat de Edvins Snore pe parcursul a zece ani. Documentarul spune povestea masacrelor politice făcute în numele unor utopii dictatoriale criminale: comunismul şi nazismul. Filmul prezintă experimente sociale diabolice, cu milioane de victime aruncate în gropi comune, care n-au avut nici măcar dreptul la memorie. Edvin Snores semnează atât regia, cât şi scenariul, iar in film apar politologul german Andre Brie, disidentul rus Vladimir Bukovsky şi istoricul britanic Norman Davies.
Filmul foloseşte documente şi interviuri cu foşti ofiţeri de informaţii şi prezintă detalii şocante. Documentarul a fost difuzat la TVR 1, pe 29 septembrie a.c.

Despre Fundaţia Friends For Friends (FFFF)

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) este o fundaţie care crede în puterea creativităţii, în sens mai larg, a inovaţiei. FFFF este un spaţiu de excelenţă. Adună oameni pasionaţi de creativitate, vii, cu expertiză şi competenţe. Rolul FFFF este să pună la dispoziţia comunităţii instrumente şi experienţe unice, care să permită României să devină un brand care contează şi al cărui motor principal este creativitatea românilor. Printre proiectele FFFF se numără Superscrieri, Lobul Creativ, Biblioteca, Expo Ciorne 1.0.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *