metalshow

TVR a dat startul selectiei nationale pentru Eurovision

Televiziunea Română a dat startul concursului Eurovision Song Contest, eveniment care se va desfăşura la Helsinki (Finlanda), în mai 2007. Până la data de 15 ianuarie 2007, inclusiv, toţi cei interesaţi să se înscrie în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision sunt invitaţi să trimită piesele cu care doresc să intre în competiţie.

Toate piesele înscrise vor fi jurizate într-o primă fază, cea de preselecţie, în ziua de 15 ianuarie 2007, de un juriu format din reprezentanţi ai presei scrise, posturilor de radio, compozitorilor, caselor de discuri şi ai TVR. În urma acestei jurizări, vor fi alese 24 de melodii care vor intra în semifinale.   

TVR va dedica, şi anul acesta, două zile semifinalelor (27 ianuarie şi 3 februarie 2007), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12 melodii. Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de un juriu de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotingului este de 50%, iar a votului juriului de 50 de procente.

Marea finală, la care participă cele 12 melodii, va avea loc în data de 10 februarie 2007. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televoting, 50% juriu. Toate cele trei părţi ale concursului vor fi transmise în direct pe TVR 1.

 „După rezultatele reprezentanţilor noştri în 2005 şi 2006, sunt sigur că interesul faţă de Eurovision va fi mult mai mare, la ediţia din 2007. Cred că şi trupele rock autohtone vor fi atrase de competiţie, ca urmare a succesului avut de trupa Lordi la Atena, în 2006”, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision Song Contest din partea TVR.

În acest an, România este calificată direct în finala Eurovision Song Contest 2007, datorită locului 4 obţinut de Mihai Trăistariu la ediţia din 2006 a competiţiei europene, desfăşurată la Atena.

Regulamentul concursului şi informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.tvr.ro .

Bucuresti, 28.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *