free download 78 travel guides written by experts

TVR 3 isi lanseaza grila de toamna

Pe 2 octombrie, în emisiunea multiplex Al III-lea val, de la ora 16.00

Din 2 octombrie, TVR 3 propune telespectatorilor săi un program înnoit, bine structurat, cu emisiuni produse alternativ de cele şase studiouri ale televiziunii publice. Emisiunile şi tronsoanele de filme apreciate de public se păstrează şi în această toamnă, dar cei care aleg TVR 3 se vor bucura şi de o serie de programe noi.

Grila de toamnă debutează duminică, la ora 16.00, cu Al III-lea val, un program special, de tip multiplex, a cărui gazdă este Studioul teritorial Craiova. Evenimentul marchează şi împlinirea a trei ani de la lansarea TVR 3, singurul post din România dedicat vieţii comunităţilor regionale. Transmisiunea directă cu o durată de două ore este moderată de Alina Şerban şi cuprinde multă muzică, dansuri (ale ansamblurilor olteneşti, dar şi ale invitaţilor din comunităţile româneşti din Bulgaria şi Serbia), folclor, precum şi prezentarea noutăţilor grilei chiar de către protagoniştii acestora, în legătură directă de la Cluj, Iaşi, Târgu Mureş, Bucureşti şi Timişoara.

Una dintre noutăţile toamnei la TVR 3 este Retro-vizor, un program de o oră, difuzat de luni până joi, de la 17.30 şi realizat de studioul TVR Bucureşti. Emisiunea are ca bază arhiva TVR şi este structurată pe teme de tipul „nunta la români”, „sportul”, „munca” etc. Prezentatorul Andrei Iliescu, un tânăr de 20 de ani, abordează pe rând aceste teme, din perspectiva curiosului aflat la început de drum. În prima ediţie, el se documentează pe subiectul „nuntă” de la oamenii din piaţă şi până la preoţi sau avocaţi. Telespectatorii vor avea şansa să vadă imagini care au fost mult timp interzise, precum momente de la căsătoria celebrului tenisman suedez Bjorn Borg cu jucătoarea Mariana Simionescu.

De la 18.30, tot de luni până joi, telespectatorii TVR 3 vor putea revedea îndrăgita serie de documentare artistice de călătorie Spectacolul lumii, în regia lui Ioan Grigorescu. Scriitorul-călător prezintă cultura şi civilizaţia unor ţări din toate colţurile lumii, oferind informaţii şi imagini captivante.

De la ora 23.00, în intervalul luni-vineri, e momentul pentru un film serial sau artistic. Din 3 octombrie, amatorii de SF şi filme de aventuri se pot bucura de mini-seria de şapte episoade Supravieţuitorii (SURVIVORS – Marea Britanie, 2008), în regia lui Jamie Payne, cu Max Beesley, Julie Graham şi Philip Rhys în rolurile principale. O cumplită pandemie de gripă nouă ucide 99% din populaţia lumii. Cei câţiva supravieţuitori, adunaţi într-o mică societate matriarhală condusă de Abby Grant, trebuie să facă faţă unei jungle imposibil de controlat, unei lumi lipsite de legi, de protecţie de orice fel, în care cei slabi sunt la mila celui puternic.

Contur este o altă noutate a grilei de toamnă TVR 3 – un talk-show pe teme culturale, sociale sau spirituale, moderat în fiecare sâmbătă seară de Marina Dumitrescu. Prima ediţie are ca subiect voluntariatul, iar întrebarea la care se caută răspuns este dacă voluntariatul reprezintă un trend sau o nouă mentalitate. Cei care vor oferi detalii pe această temă sunt Doru Mitrana şi Anamaria Bogdan, membri ai Asociaţiei „MaiMultVerde”.

Tronsonul cultural de sâmbătă seară continuă cu emisiunile Exclusiv (TVR Timişoara) şi Artportret (TVR Craiova).

De la ora 22.00 începe, şi în această toamnă, „Seara filmului românesc”, în fiecare sâmbătă, iar duminică, la aceeaşi oră, vine „Filmul de lângă noi”.

Pentru după-amiaza de duminică, realizatorul Andrei Măgălie propune un format nou şi original, Oraşul care cântă, o emisiune ce prezintă oraşe ale ţării cu ajutorul locuitorilor acestora, prin cântecul lor – de la cei fără adăpost, până la primar. Primul episod „radiografiază” Calafatul. Cei care aleg TVR 3 vor asculta un cor bisericesc şi unul de copii, ansambluri folclorice, lăutari, dar şi instrumentişti aflaţi prin subsoluri sau case părăsite, lucrători la salubritate de prin parcuri, adolescenţi amatori de „metale grele”, pensionari sau chiar un poştaş în exerciţiul funcţiunii.

Bucuresti, 30.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *