metalshow

TVR 1 – Recomandari de weekend

Mai jos găsiţi detalii despre:
· La vie en rose, emisiune nouă, cu Monica Stan, invitat Pal Sarkozy
· Tăcerea mieilor – Film de Oscar, vineri
· Hannibal: În spatele măştii – filmul de vineri noapte
· Bebe Magia – despre primul ajutor, celule stem şi alăptat
· Televiziunea copiilor, cu primul interviu internaţional semnat Alex Bittman
· ÎnTrecerea anilor, cu Mircea Radu, competiţie între Captain Jack şi Mungo Jerry
· TVR 55, emisiune nouă, cu Liana Stanciu, invitat Cristian Ţopescu
· Dănutz S.R.L., cu Dan Bittman, invitaţi Phoenix şi Nancy Brandes
· Războiul lui Tom Hart – blockbuster-ul de duminică seară

Sarkozy sr. a dat titlul emisiunii La vie en rose a Monicăi Stan de la TVR 1
Vineri, 25 martie, ora 17.00

Din 25 martie, Monica Stan moderează, în fiecare vineri după-masă, la TVR 1, emisiunea La vie en rose. Programul prezintă viaţa în culori frumoase, arată jumătatea plină a paharului şi încearcă să găsească, împreună cu invitaţii şi telespectatorii, soluţii la problemele vieţii cotidiene: dragoste, carieră, condiţii materiale, sănătate etc.

Fiecare ediţie a emisiunii abordează o altă temă. Câteva dintre temele propuse sunt: relaţia bărbat-femeie, credinţă şi societate, femei din spatele bărbaţilor puternici (şefi de stat), Comunitatea Europeană, exemplul dăruirii. Prima ediţie aduce telespectatorilor un interviu documentar cu Pal Sarkozy, tatăl preşedintelui Franţei, interviu filmat chiar la reşedinţa acestuia din Paris şi în atelierul unde pictează. Secretele familiei Sarkozy şi informaţii inedite despre Carla Bruni sunt dezvăluite în discuţia Monicăi Stan cu interlocutorul său.

„Dacă Bucureştiul a fost odată Micul Paris, el poate redeveni, cu siguranţă. Să ne întoarcem la elegant, la bun gust, la femei şi bărbaţi frumoşi cu adevărat, în interior şi la exterior, la acel rafinament şi aer chic pe care l-am pierdut! Să trăim La vie en rose, cu parfum franţuzesc, pe muzica lui Edith Piaf, într-o atmosferă încărcată de vibraţie pozitivă”, îşi propune Monica Stan pentru noua emisiune.

Tăcerea mieilor deschide seria Filmelor de Oscar la TVR 1!
Vineri, 25 martie, ora 23.10

Aşa cum a promis, TVR 1 difuzează, vineri seară, un film considerat de critici, dar şi de spectatori, o capodoperă cinematografică, o producţie distinsă cu premii de mare notorietate. Tăcerea mieilor (THE SILENCE OF THE LAMBS – SUA, 1991), filmul programat pe 25 martie de la 23.10, a primit nu mai puţin de cinci premii Oscar în 1992 (pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal – Anthony Hopkins, cea mai bună actriţă în rol principal – Jodie Foster, regie şi scenariu), record reuşit, până acum, numai de producţiile S-a întâmplat într-o noapte, cu Clark Gable, semnat de Frank Capra, şi Zbor deasupra unui cuib de cuci, în regia lui Milos Forman!

Subiectul filmului se centrează pe relaţia dintre doctorul Hanibal Lecter, supranumit Canibalul, un monstru, unul dintre criminalii în serie extrem de greu de capturat, şi fragila Clarice Starling, o tânără şi ambiţioasa agentă FBI. Soarta face ca Hanibal Lecter să fie singurul care are indicii relevante referitoare la psihopatul aflat în libertate, supranumit Buffalo Bill, pentru că obişnuieşte să-şi jupoaie victimele. Un târg pe muchie de cuţit se impune între Clarice şi monstrul obsedat, deşi amândoi ştiu că nu pot avea încredere unul în celălalt. Filmul este unul dintre thriller-urile cele mai angoasante realizate vreodată. Regizorul Jonathan Demme aruncă la coş efectele speciale puerile şi îşi construieşte esenţa scenelor din gros-planuri ale actorilor, realizând astfel o tulburătoare proximitate cu personajele, fapt ce-i provoacă spectatorului o stare de nelinişte permanentă.

Tăcerea mieilor este urmat în program, de la 1.15, de Hannibal: În spatele măştii (YOUNG HANNIBAL – SUA, 2006), o producţie ce intră sub umbrela „Filmelor bune şi nebune” de la TVR 1, ecranizare după un roman de Thomas Harris, în regia lui Peter Webber şi avându-i pe Gaspard Ulliel, Li Gong şi Dominic West în rolurile principale. Acţiunea filmului se petrece în Lituania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi prezintă tinereţea celui care va deveni monstrul Hannibal Lecter.

Micul Hannibal este de nedespărţit de sora sa. Forţat să asiste la uciderea familiei sale de către nazişti, Hannibal simte că lumea lui se prăbuşeşte. Supravieţuind, el creşte într-un orfelinat sovietic, adăpostit în ceea ce fusese odată casa sa. Ajuns adolescent, fuge la Paris, în căutarea unchiului său, dar o găseşte doar pe văduva acestuia, frumoasa Murasaki. Este însă mereu urmărit de obsesiva idee a răzbunării familiei sale. Studiază medicina, pentru care dovedeşte un talent aparte, dar gândul răzbunării nu-l părăseşte.

Bebe Magia oferă cursuri de prim ajutor
Sâmbătă, 26 martie, ora 9.30

Pediatrul Beata Acs îi învaţă pe părinţi, la emisiunea Bebe Magia de la TVR 1, cum să acorde prim ajutor în caz de înec sau asfixie mecanică a bebeluşilor sau copiilor, cu un aliment sau corp străin, până la sosirea personalului medical. Este un curs de la care părinţii ies de cele mai multe ori speriaţi, dar mai responsabili şi conştienţi că pot salva viaţa copiilor dacă intervin imediat.

Prima recoltare de celule stem la naştere s-a făcut în România în urmă cu cinci ani. Telespectatorii vor afla dacă celule stem recoltate din sângele ombilical au fost folosite până astăzi şi în ce caz. Actriţa Laura Davidescu poveşteşte pentru Bebe Magia că şi ea a recoltat celule stem, în urmă cu cinci luni, când a născut. Ea spune că îşi mai doreşte alţi copii şi va proceda la fel şi în cazul lor. Dr. Mihaela Bălgrădean este prezentă şi ea, cu sfaturi despre dulciurile care se pot fi consumate de copii.

Vedeta emisiunii este o mămică, actriţa Aniela Petreanu, membră a trupei Divertis. După experienţa nefericită pe care a trăit-o la naştere, ea a devenit imaginea Asociaţiei pentru Naşterea Naturală şi Alăptare. Actriţa merge la întâlnirile de sprijin ale mamelor care îşi doresc să alăpteze. Aniela Petreanu nu se fereşte să îşi alăpteze în public fiul, Carol, de un an şi jumătate, şi le încurajeză şi pe celelalte mămici să procedeze la fel. Întreaga poveste – sâmbătă dimineaţă, la Bebe Magia, pe TVR 1.

Alex Bittman îi ia interviu lui Mungo Jerry pentru Televiziunea copiilor!
Sâmbătă, 26 martie, ora 10.35

Televiziunea copiilor, emisiunea realizată pentru TVR 1 de Titus Munteanu, a început cu dreptul. Dacă în prima ediţie telespectatorii au putut-o vedea pe Brânduşa Novac, directoarea Circului de Stat, într-un interviu inedit, la cea de-a doua ediţie reporterii speciali încearcă să se autodepăşească.

Alex Bittman, unul dintre reporterii de la Televiziunea copiilor, îl provoacă pe nimeni altul decât celebrul Mungo Jerry să fredoneze o versiune… autohtonă, creaţie proprie a tânărului jurnalist, a celebrului său hit „In the Summer Time”!

Ştiri, sport şi meteo, alte şase piese în concursul muzical jurizat de Aurelian Temişan, Sanda Cepraga şi Liliana Ştefan, o trupă „Rolling Stones” cum nu s-a mai văzut – toate acestea constituie motive în plus pentru a asigura succesul Televiziunii copiilor din 26 martie.

Secvenţe în avanpremieră din interviul luat de Alex Bittman lui Mungo Jerry puteţi urmări accesând www.youtube.com/fantvr.

Captain Jack intră în competiţie cu Mungo Jerry la Întrecerea anilor
Sâmbătă, 26 martie, ora 21.00

În competiţia din această seară intră anii ’70 şi anii ’90. Mungo Jerry (a scos piese precum "In the Summer Time" şi "Lady Rose") reprezentanţi ai anilor ’70, iar Captain Jack pentru anii ’90.

Monica Pop şi Ion Cristoiu vin la rubrica „Poveşti de viaţă", iar Marius Ţeicu va reaminti telespectatorilor întâmplări prin care a trecut în perioada anilor ’70.

Doina Spătaru cântă „Nu mă mai despart de tine", Mariana Ionescu Căpitanescu – „Pe sub poale de meri dulci", Tiberiu Ceia reaminteşte „Frumoasă-i vecina noastră", iar băieţii de la Parlament suţin că „Vine vara".

Mircea Radu aduce la TVR 1 în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, toate evenimentele importante din anii ´50, ´60, ´70, ´80, ´90 şi 2000, împreună cu muzica şi obiceiurile acelor ani. În fiecare episod al emisiunii ÎnTrecerea anilor se confruntă două echipe ce reprezintă două decenii diferite, conduse de câte un căpitan. Veţi regăsi invitaţi speciali, importanţi sportivi şi artişti din ţară şi străinătate, care vor „juca” în tabăra decadei pe care o reprezintă. Printre invitaţii ediţiilor de până acum ale emisiunii s-au aflat Demis Roussos, Kaoma, Tony Dallara, Rednex, Francesco Napoli, Pussycat, Mike Pender, The Equals, Vaya con Dios, Gibson Brothers, Ottawan şi No Mercy.

Cere-i Lianei Stanciu ce vrei să vezi, la TVR 55!
Duminică, 27 martie, ora 15.00

Din 27 martie, Liana Stanciu revine la TVR cu o emisiune în direct, TVR 55, difuzată în fiecare duminică după-masă la TVR 1, de la ora 15.00. Alături de un invitat în platou, Liana va propune telespectatorilor momente din arhiva Televiziunii Române, pe care aceştia pot opta să le urmărească.

Imaginile de arhivă difuzate la TVR 55 vor alterna cu discuţii pe care Liana Stanciu le va purta cu invitatul – de fiecare dată o personalitate care a scris istorie, într-un fel sau altul, în programele TVR – şi, telefonic, cu telespectatorii, care vor avea ocazia să pună întrebări invitatului emisiunii.

Prima ediţie TVR 55 îl va avea ca invitat pe Cristian Ţopescu, o figură care nu mai are nevoie de nicio prezentare, un profesionist care şi-a lăsat puternic amprenta asupra transmisiunilor sportive din TVR, dar şi asupra divertismentului (telespectatorii şi-l pot aminti şi în ipostaza de prezentator al emisiunii Turnul Babel).

Phoenix şi Nancy Brandes se întâlnesc la Dănutz S.R.L.
Duminică, 27 martie, ora 16.00

Dan Bittman şi ajutorul său, Antonio Passarelli, au grijă în fiecare duminică să vină cu noutăţi şi evenimente din lumea muzicală. Cum trupa Phoenix pregăteşte un concert la Opera Română la final de martie, membrii acesteia vin să povestească la Dănutz S.R.L. despre concert, dar şi despre cariera lor de până acum. Protagoniştii rubricii „Un diamant la S.R.L.” vor putea urmări şi imagini din arhiva TVR cu momente din cariera lor.

Tot la Dănutz S.R.L. se pregăteşte evoluţia în direct a lui Nancy Brandes, one man show de al cărui nume se leagă înfiinţarea trupei Roşu şi Negru. Nancy Brandes trăieşte în prezent în Israel, dar pe 27 martie vine la TVR 1 pentru a-şi demonstra măiestria. Nancy Brandes este dirijor, orchestrator, compozitor şi actor comic israelian, originar din România. Emigrat în Israel la mijlocul anilor 1970, a colaborat cu artişti israelieni precum Ofra Haza, Zohar Argov.

Bruce Willis şi Marcel Iureş în blockbuster-ul de duminică, la TVR 1
Războiul lui Tom Hart (HART’S WAR – SUA, 2002), duminică, 27 martie, ora 21.10
Cu: Bruce Willis, Colin Farrell, Marcel Iureş
Regia: Gerge Hoblit

Dramă. America anilor `40. Tommy Hart, student la Harvard în anul doi, se înrolează în armată, pentru a lupta în cel de-al Doilea Război Mondial. El este luat prizonier de germani. O crimă are loc în lagăr, iar acuzaţia de omor cade asupra locotenentului Lincoln Scott. Colonelul William McNamara, prizonier şi el în lagărul nazist, încearcă să-l convingă pe comandantul S.S. Wilhelm Visser ca prizonierii să aibă propriul lor proces. Hart este desemnat să-l apere pe colegul său, dar, pe măsură ce investighează cazul, Hart descoperă că nu toţi colegii îi ţin partea. McNamara se foloseşte de proces pentru a-şi masca propriile intenţii, misiunea de a distruge depozitul de armament al germanilor.

Bucuresti, 24.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *