free download 78 travel guides written by experts

TVR 1 difuzeaza spectacolul de balet „La Belle”

Sub genericul Întâlnirile JTI, duminică, 30 ianuarie, ora 23.15

Dumincă, 30 ianuarie, la TVR 1, iubitorii dansului vor putea urmări spectacolul „La Belle” al companiei de balet Les ballets de Monte Carlo, spectacol difuzat sub sigla deja cunoscută a Întâlnirilor JTI. Produs în 2009 de coregraful Jean-Christophe Maillot, spectacolul a fost foarte bine primit de specialişti, dar şi de publicul larg, decernându-i-se Premiul „Nijinsky", Premiul „Danza&Danza" (acordat de critica italiană) şi Premiul „Benois de la Danse" (pentru coregrafie), obţinut la Moscova.

Spectacolul „La Belle” va alterna cu un interviu al coregrafului Jean-Christophe Maillot. „Deşi atât basmul, cât şi baletul sunt foarte cunoscute, niciodată povestea nu este spusă până la capăt în spectacolele de balet pe care le-am văzut”, spune Jean-Christophe Maillot, explicând motivele care l-au determinat să creeze „La Belle".

Simbol al Principatului Monaco, Les ballets de Monte Carlo duce faima în întreaga lume. Trupa, formată din 50 de dansatori, se află în turneu o bună parte a anului. Pentru că Monaco este o ţară mică, în trupă intră dansatori din multe ţări. La ora actuală, cei 50 de balerini provin din 23 de ţări din întreaga lume.

Bucuresti, 28.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *