metalshow

TVR 1 difuzeaza mini-seria Serviciul omoruri

De luni, 10 martie, de la ora 21.30

-Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana şi Diana Dumbravă în rolurile principale-

TVR 1 difuzează începând din 10 martie, de la ora 21.30, mini-seria românească „Serviciul omoruri”, producţie proprie a TVR, de tip poliţist, în patru episoade, fiecare conţinând cazuri inspirate din crimele „autohtone”. Poveştile prezentate nu au nimic de-a-face cu situaţiile contrafăcute, preluate automat din alte filme sau cu false răsturnări „spectaculoase”, tipice scenariilor poliţiste româneşti de până acum.    Regia filmului este semnată de Valentin Hotea, regizor al Televiziunii Române şi membru fondator al Asociaţiei Cineaştilor din România. Seria se bucură de o distribuţie generoasă, care îi are cap de afiş pe Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana şi Diana Dumbravă, dar şi pe Şerban Ionescu, copilul Cristian Oleşer, Valentin Popescu, Oxana Moravec, Vlad Ivanov şi Emanuel Pârvu în roluri episodice.

Scenariştii filmului au fost Anca Grădinariu, Ileana Muntean şi Vlad Trandafir, director de imagine a fost Silviu Andrei, iar producţia a fost realizată de Nicoleta Mocanu.
Ca în cazul oricărui film cu un specific anume, şi în cazul filmului „Serviciul omoruri” documentarea a fost intensă. Crimele prezentate vor fi frapante prin „banalitatea” sau meschinăria lor, dar accentul va fi pus pe caractere, pe personaje, fie că e vorba de ucigaşi, de poliţişti sau de cei care sunt afectaţi direct sau indirect de crimă.

«Întreaga mini-serie este concepută într-o cheie „minoră”, umană, cu situaţii realiste, cu personaje credibile şi, nu în ultimul rând, cu o doză importantă de umor şi ironie», declară Vali Hotea, autorul şi regizorul filmului.

Bucuresti, 10.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *