free download 78 travel guides written by experts

TVR 1 difuzeaza cel mai vizionat documentar al anului 2010

Kapitalism, de Alexandru Solomon, face parte din seria Documentarele Televiziunii Române
(joi, de la ora 22.10, la TVR 1)

TVR 1 transminte joi seara, de la ora 22.10, cel mai vizionat documentar al anului 2010 în cinematografele din România, „Kapitalism – Reţeta noastră secretă", în regia lui Alexandru Solomon. Sub genericul Documentarele Televiziunii Române, TVR 1 difuzează în fiecare joi, de la ora 22.10, o serie de filme ale istoriei noastre recente.

Filmul se bazează pe un casting excepţional, cu superstar-uri adevărate: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Gigi Becali sau Dan Diaconescu sunt personaje reale, care apar în film aşa cum nu au fost văzuţi niciodată. „Auzim deseori cum s-au îmbogăţit aceşti oameni după căderea comunismului, dar nu avem acces decât la frânturi şi clişee despre ei. „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” îi pune laolaltă şi permite să îi cunoaştem direct, în viaţa de zi cu zi, pe cei mai bogaţi şi, în fond, pe cei mai puternici oameni din România”(Alexandru Solomon, regizorul documentarului).

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă” descrie drumul nostru de la un comunism cu faţă urâtă la o democraţie originală de piaţă. „Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pre ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul – şi aflaţi care e reţeta lor. La noi, Capitalismul începe cu litera K – un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea și trecutul comunist”, continuă Alexandru Solomon.

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă" a fost lansat pe marile ecrane din România în primăvara anului 2010 de compania de distribuţie Parada Film. Documentarul a fost selecţionat în competiţia a prestigioase festivaluri de film precum: Sarajevo Film Festival, Jihlava International Documentary Film Festival, Goteborg Film Festival şi nu numai.

Moderatorul Bogdan Şerban Iancu îi aşteaptă pe telespectatori în fiecare joi, de la ora 22.10, pentru o lecţie de istorie recentă. Primul film din seria Documentarele Televiziunii Române, „Piepturi goale, buzunare pline”, difuzat pe 13 octombrie la TVR 1, a purtat semnătura realizatorului Cornel Mihalache.

Despre Alexandru Solomon: este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. În ultimii ani, a semnat regia a peste zece documentare de lung şi scurt metraj. Dintre acestea, amintim: „Marele jaf comunist”, „Război pe calea undelor”, „Apocalipsa după şoferi”.

Documentarul de lung metraj „Kapitalism-reţeta noastră secretă” este o coproducţie Hi Film Productions şi Seppia, în colaborare cu Arte, RTBF şi Neon Rouge Production, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre National de la Cinematographie (Franţa), Region Alsace şi al Programului Media al Uniunii Europene. La realizarea filmului au participat şi: TVR, HBO România, Zenith Media şi City Cinema Management.

Bucuresti, 19.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *