free download 78 travel guides written by experts

TVR 1: Concertul de Anul Nou de la Viena si Concert Beyonce&JayZ (1 ianuarie 2017)

Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1 şi TVR HD

Ca în fiecare an, TVR transmite în exclusivitate cel mai îndrăgit concert în direct de la Viena – duminică, 1 ianuarie 2017, ora 12.15

Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atât de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi. Lejeritatea şi intuiţia muzicienilor din orchestră, care interpretează această muzică, sunt moştenite de la maestru la discipol încă din secolul al XIX-lea, când compozitorii din familia Strauss încântau audienţa vieneză cu valsurile lor pline de prospeţime. Acest concert îi bucură, desigur, pe spectatorii aflaţi în sala Musikverein din Viena, însă şi pe telespectatorii care îl urmăresc în direct în peste 90 de ţări.


Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel va deveni cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. Dirijor de muzică clasică recunoscut internaţional, Dudamel este motivat de credinţa sa deplină în puterea muzicii de a uni şi inspira. În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume. Pe lângă toate acestea, Dudamel apare în ipostaza de dirijor invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. În 2017 urmează să susţină un turneu european cu Filarmonica din Berlin.

Filmarea scenelor de balet pe care le vom vedea în transmisiunea concertului din acest an a fost realizată la Hermesvilla din Viena. Situată într-un peisaj idilic din mijlocul Lanzier Tiergarten, fostele terenuri de vânătoare imperiale, Hermesvilla a fost descris de Impărăteasa Elizabeta a Austriei (Sisi) drept „palatul visurilor sale”. Clădirea a fost constuită pentru Sisi şi soţul ei, Împăratul Francisc Joseph şi a fost finalizată în 1886. În 2017 se aniversează 180 de ani de la naşterea Împărătesei Elizabeta (în 1837). Dansatori ai Baletului de Stat vienez au fost filmaţi dansând valsul Hereinspaziert din opereta The Pawnbroker, or The Appraiser (1902), de Carl Michael Ziehrer. Coregrafia a fost asigurată de Renato Zanella, care s-a ocupat de acest capitol şi pentru baletul Concertului de Anul Nou din 2010.
Compozitorii aflaţi în programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatăl), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.

Concertul de Anul Nou de la Viena va putea fi vizionat la TVR 1 şi TVR HD pe 1 ianuarie 2017 în două părţi: prima, de la 12.15, iar a doua – de la 13.15.

Beyonce şi Jay Z, Crazy In Love


Două dintre cele mai mari vedete ale lumii, pe aceeaşi scenă în faţa a 80.000 de spectatori în concertul „Beyonce şi Jay Z On the Run Tour”! Îl vedem la TVR 1 duminică, 1 ianuarie 2017, de la 21.10.

Beyonce şi Jay Z On the Run Tour ne aduce pe micile ecrane două dintre cele mai mari vedete ale lumii: într-un concert din primul lor turneu împreună. Evenimentul muzical îi prezintă pe Beyoncé and Jay Z împreună pe scena Stade de France din Paris, în faţa a 80.000 de spectatori.

Înregistrat în septembrie 2014, concertul cuprinde nu mai puţin de 40 de melodii interpretate de cuplul de vedete. Beyonce este câştigătoare de mai puţin de 17 ori a premiilor Grammy, iar Jay Z – cel puţin de 19 ori. Cei doi artişti au înregistrat multe hituri împreună sau au fost unul invitatul celuilalt în concertele pe care le-au susţinut, dar nu au avut un turneu pe aceeaşi factură. On The Run este primul turneu pe care cel doi l-au organizat şi susţinut împreună.

Semnat de Jonas Åkerlund, regizor câştigător al Premiului Grammy, evenimentul – filmat cu 20 de camere poziţionate cu mare atenţie în întregul stadion – dezvăluie în cele mai mici amănunte coregrafia spectaculoasă, costumele extravagante şi interpretările perfecte ale celor două megastaruri.

Printre piesele interpretate şi pe care le vom vedea în concertul transmis de TVR 1 pe 1 ianuarie 2017, se numără: “Crazy In Love”, “Drunk In Love”, “Run The World (Girls)”, “Tom Ford”, “Diva”, “Baby Boy”, “Pretty Hurts”, “Young Forever”, “Clique” şi multe altele. Spectacolul mai conţine imagini inedite cu cei doi artişti şi cu fiica lor, Blue Ivy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *