Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

TV Paprika și-a invitat prietenii la o cină la Palat

cina la Palatul Stirbei

La finalul lunii noiembrie, Antonio Passarelli și-a inaugurat noul meniu de la Palatul Știrbey (Buftea), invitând la masă prieteni apropiați, presa offline și online. Invitații speciali ai serii au fost chef Victor Melian și fiul lui Antonio (Michael), care s-a alăturat echipei de maeștri-bucătari de la palat, pentru a găti câteva preparate din meniul care poartă semnătura tatălui său.

La fața locului, s-au servit patru feluri din noul meniu: terină de foie gras cu chutney de mere și sos de zmeură, file de lup de mare cu vinete confiate, bourguignonne de vită pe tagliatelle cu aromă de trufe și aspic de portocale, frișcă cu sambuca și cremă de zabaione. Deși cele mai noi preparate semnate de chef-ul TV Paprika au denumiri lungi, plating ochios și arome altfel, Antonio spune că „să fii bucătar înseamnă să lucrezi cu suflet”, fără a-ți da aere de mare maestru.

„Meniul a fost extrem de greu de făcut, pentru că nu puteam să fac o bucătărie italiană, nici una românească, așa cum era când am venit eu (mici, cocoșei și mai știu eu ce) și atunci ne-am gândit ce ar mânca un boier nobil de suflet – atenție, nu de bani, de suflet! Un altfel de meniu”, a explicat Antonio.

cina la Palatul Stirbei

De-a lungul serii cu arome culinare, cei 30 de invitați au descoperit cum se prepară sosul bechamel, au aflat povești din Livorno și care dintre emisiunile TV Paprika este preferata gazdei: „Rețete din bucătăria bunicii, cu Antonio Passarelli” (lansată în 2015). „Alături de TV Paprika am trăit experiențele cele mai frumoase din viața mea! Emisiunea cu bunicuțele, în care călătoream în toată România și găteam cu ele, mi-a rămas la inimă: ce am putut să învăț, ce gusturi am putut să găsesc în România… incredibil! Se mănâncă și cu ochii, sunt de acord, dar eu sunt adeptul bucătăriei ca acasă la mama. Poate că mâncarea ei nu era cea mai frumoasă, cea mai spectaculoasă, dar avea un gust care te dădea pe spate”, a povestit Antonio.

Foto: Media Expres, Mihai Pavelescu

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.