celula de arta octombrie

TV Paprika ne îndulcește cu deserturi și alte preparate ce eliberează endorfinele

Noi sezoane din show-uri gastronomice „Campionatul deserturilor”, „Bucătarul cel bun şi bucătarul cel rău” în grila lunii

Într-o perioadă de recomandată izolare la domiciliu, TV Paprika ne propune să ne dedicăm preparatului deserturilor, cum bine se știe că dulciurile duc la eliberarea unor cantități mari de endorfine, „moleculele fericirii”. Mai mult timp petrecut în bucătărie se poate dovedi cu efect terapeutic în această perioadă încărcată, iar TV Paprika vine în întâmpinarea nevoii telespectatorilor cu emisiuni ce inspiră.

Prin urmare, sezonul 3 al show-ului culinar „Campionatul deserturilor” va avea premiera pe 20 aprilie, de la ora 21:00. În emisiunea distractivă și captivantă, jurații își propun să îl găsească pe cel mai bun cofetar amator din Marea Britanie. 7000 de persoane și-au depus candidatura și numai 12 au fost selectate.

Fanii canalului TV Paprika vor afla – la finalul celor zece episoade – cine este marele câștigător. Membrii juriului, printre care Mary Berry și maestrul cofetar Paul Hollywood, dau celor 12 cofetari entuziaști teme prin care aceștia își pot etala diferite abilități, iar telespectatorii vor putea cunoaște știința artei cofetarilor plină de provocări.

Campionatul deserturilor

Primul episod este dedicat prăjiturilor, un desert cu pere, ciocolată și alune de pădure ieșind câștigătorul. Al doilea episod este dedicat preparării pâinii și a lipiilor cu și fără drojdie, o pită gătită cu coriandru, rodie, usturoi cu ardei iute și cartof fiind preferata juriului. Urmează episodul dedicat tartelor cu fructe, cea mai votată fiind cea cu măr caramelizat și lavandă. O prăjitură cu castane și clementine a dat gata juriul în episodul patru, pentru ca în episodul cinci favorita să fie o plăcintă cu ciocolată, unt de arahide și dovleac. Episodul șase este dedicat budincilor, episodul șapte – brioșelor, episodul 8 – biscuiților, episodul 9 produselor de patiserie iar finala a fost dedicată pandișpanului american și plăcintei cu cremă de migdale numite Pithiviers.

La TV Paprika, lecțiile de gătit continuă cu sezonul 10 al show-ului australian „Bucătarul cel bun şi bucătarul cel rău”, ce se lansează pe 20 aprilie, la ora 20. Bucătarul şef Adrian Richardson şi nutriţionistul Rosie Mansfield aduc pe micile ecrane un adevărat duel gastronomic prin diferitele stiluri de gătit.

Fanatismul lui Adrian pentru minuni culinare extrem de îngăduitoare cu talia se combină cu pasiunea lui Rosie pentru mâncarea sănătoasă şi cunoştinţele ei vaste despre alimentele cu efect terapeutic. Adrian Richardson ne va învăța să gătim lipie mexicană cu cârnat și sos de brânză, broșete cu carne, friptură cu ciuperci și sos Béarnaise, carne de porc prăjită în pâine – rețeta japoneză Katsudon, burger cu sushi și orez și multe alte delicatesuri. Pe de altă parte, Rosie Mansfield vine cu contraponderea în fiecare emisiune – gătește „light”, mai exact: tablete de ciocolată cu fulci de cocos și caju, ouă fierte cu avocado și clătite cu mazăre, pateu cu brânză de capră și sfeclă etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *