Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tunurile de miliarde de euro date de oamenii regimului Basescu

Dezvăluiri uimitoare la Sinteza Zilei

"Trăim în ţara în care oamenii care au furat cu miliardele strigă hoţii", a deschis Mihai Gâdea subiectul despre afacerile necurate ale lui Adriean Videanu.

Documentele de azi fac lumină în afacerea anchetată de presă de mai bine de un an de zile, şi anume "afacerea Pinalti" sau afacerea Rutnap. Documentele aduc lumină deoarece aflăm cine a dat ordinul pentru ca Electrica să beneficieze de un coş de energie de la Hidroelectrica, de la Cernavodă, de la Turceni, de la Rovinari. Aici este vorba despre o cantitate enorm de mare, aproape cât a produs anul trecut pe timp de secetă un grup de la Cernavodă şi anume 500 de megawatts, exportul stabilit prin hârtiile semnate de Adriean Videanu.

Singurii care puteau semna aceste hârtii erau Ministrul Videanu, sau secretarul Stafie, Şef la Parcări Piatra Neamţ.

Potrivit domnului Videanu, energia Rutnap a fost dată la cel mai bun preţ… însă adevăratul preţ a fost stabilit pentru 156 lei/MW oră, asta înseamnă 37 de euro. Media de export în vecinătatea noastră a fost de 250 de euro, astfel, luând în calcul diferenţa de 213 euro, firma a avut un profit de 115.000 de euro pe oră, şi 2,7 milioane de euro pe zi pentru un consum mediu.

De ce acest surplus de energie nu a fost vândut de Electrica în mod direct şi la cele mai bune preţuri? De ce a fost compania Electrica după aceea pusă în situaţia de a cumpăra energie de pe piaţa noastră? Sunt doar câteva întrebări la care Oana Stancu a răspuns în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, la Antena 3.

Bucuresti, 20.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *