bucharest tech week 2021

Tudor Gheorghe cântă „Primăvara simfonic” la TVR 1

În a doua zi de Paşti, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un concert unic al maestrului Tudor Gheorghe.

Primăvara simfonic este cadoul TVR 1 pentru telespectatorii săi în seara de 17 aprilie, primul concert din seria „Anotimpurile poeziei române”, semnat de inegalabilul Tudor Gheorghe. Seria aniversează 15 ani de la primul spectacol simfonic al artistului, odată cu lansarea albumului „Primăvara simfonic”. Concertul aniversar Primăvara simfonic poate fi urmărit de la ora 21.00, la TVR 1.


Înregistrat la Sala Palatului, acest concert continuă tradiţia colaborării, începută în 2013, între maestrul Tudor Gheorghe, Corul Naţional de Cameră Madrigal şi Orchestra Naţională Radio. În stilul său inconfundabil, „Maestrul cuvintelor”, aşa cum mai este cunoscut, reuşeşte să transmită în fiecare spectacol emoţie şi pasiunea sa pentru arta muzicală şi arta versurilor.

Muzica meastrului Tudor Gheorghe, sprijinită pe unele dintre cele mai frumoase poezii ale unor mari poeţi români, a fost orchestrată pentru prima oară în 2001. Pentru această serie aniversară, ea a fost reorchestrată de Marius Hristescu, cel care şi dirijează spectacolul.

Din aceeaşi serie aniversară „Anotimpurile poeziei române” mai fac parte alte trei concerte, câte unul pentru fiecare anotimp în parte.

Foto: tudor-gheorghe.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *