free download 78 travel guides written by experts

Tudor Constantinescu: “Cand ma indragosteam de o fata, faceam o petrecere si ii pregateam bezele”

Alături de Chef Joseph Hadad şi Nicolai Tand, Tudor Constantinescu va alege cel mai bun bucătar din România, la Top Chef, supershowul care va începe pe 5 noiembrie la Antena 1. A lucrat cu cei mai cunoscuţi ciocolatieri belgieni, este proprietarul “Chocolat" şi are o istorie de viaţă impresionantă, cu suişuri şi coborâşuri, dar în care pasiunea pentru arta culinară a rămas o constantă. Juratul Top Chef îşi aminteşte de prima experienţă în bucătărie la doar 7 ani, de momentele când lăsa din mână “Cei trei muschetari” pentru a găti un chec în trei culori şi de încercările de a cuceri domnişoarele cu cele mai delicioase reţete.

De mic, Tudor Constantinescu s-a simţit atras de tot ceea ce ţine de bucătărie, "poate şi un pic ghidat de bunica din partea mamei, de la Cluj", iar prima experienţă în bucătărie e consemnată la vârsta de şapte ani, când a făcut clătite. Mai târziu, informaţiile dobândite în bucătărie s-au dovedit a fi foarte utile şi în alte domenii. Un lucru pe care juratul Top Chef nu-l va uita niciodată este modul în care încerca să cucerească domnişoarele, gătind, fireşte.

"De-a lungul vremii, când mă îndrăgosteam de o fată, făceam la mine o petrecere şi îi pregăteam bezele. N-o să uit asta niciodată". Şi nici o carte nu se putea compara cu… cartea de bucate. “În şcoala generală, ai mei mă puneau să citesc “Cei trei muschetari”. Citeam două-trei pagini, după care luam toate cărţile de bucate din bibliotecă şi mă apucam să fac… chec în trei culori".

Aşadar, dulciurile erau baza, încă de pe atunci. "Categoric am fost atras mai degrabă de dulciuri decât de partea sărată sau de mâncarea gătită, dar pot să spun că eram un degustător feroce şi de mic am fost pretenţios la mâncare. Dacă nu era ceva pe gustul meu sau prea banal, nu mâncam. Detestam tot ceea ce înseamnă ghiveci sau ciorbă de legume. Ca eu să mănânc ciorba, trebuia să aibă legumele pasate, mi se părea mai fin aşa. Pe de altă parte, bunica făcea o friptură de vită cu sos de muştar care-mi plăcea foarte mult".

Mai multe despre incredibila poveste de viaţă a juratului Tudor Constantinescu puteţi afla astăzi, într-un interviu de excepţie, în Jurnalul Naţional.

Bucuresti, 23.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *