metalshow

Tuculescu in centru atentiei

Valoarea de 107.500 euro a fost pragul la care au ajuns cele două opere semnate de Ion Țuculescu, "Metamorfoză" (adjudecat 65.000 euro) și "Les Coquillages" (adjudecat 42.500). Cu prima operă, realizată în cea mai importantă perioadă de creație și doar cu un an înainte de trecerea în neființă a artistului , acesta obține cel mai bun rezultat din ultimii doi ani.

Inclusiv figurile cuplului Ceaușescu și-au găsit locul într-o colecție. Opera "Măști" de Ion Grigorescu a fost adjudecată pentru suma neașteptată de 15.000 euro, stabilindu-se astfel un nou record de autor. Este a doua oară în acest an când Ion Grigorescu își modifică cel mai bun rezultat obținut în licitație, prima oară având loc în martie în cadrul Licitației de Avangardă și Contemporană organizată de Artmark ("Biserică", adjudecat: 13.000 euro).

                         

Cele două licitații de seară trecută au adus aproape 300.000 euro și o rată de adjudecare de 70%. Următoarea licitație Artmark va fi Licitația "Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor" și va avea loc marți, 24 noiembrie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Bucuresti, 20.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *