Kinodiseea

Triunghiul conjugal: conflict, acceptare sau abandon?

hemingway si Editura SemnE anunta lansarea cartii „Ghici pe cine iubesc eu?”, sub semnatura autoarei Catia Maxim. Cel de-al treilea volum publicat de autoare iese in lume vineri, 8 mai 2009, orele 18:00, la sediul Uniunii Scriitorilor (Sala Oglinzilor), din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 115.

La lansare vor participa, alaturi de autoarea cartii, Stefan Dulu, fondatorul editurii SemnE, poeta Clara Margineanu, Sorin Teodoriu (Bocancul Literar) si Emilia Ecaterina Danescu (Revista Internationala Online Starpress), precum si specialistii in comunicare Adriana Petrescu si Loredana Pascal. Invitatii se vor bucura de compania actorilor de la Teatrul InDArt, care vor interpreta un fragment din „Ghici pe cine iubesc eu?”.

Bazandu-se pe actiunea romanului „Inca un pas”, cel de-al treilea volum vine cu o perspectiva inedita, cea a personajului masculin din poveste. Oferind o abordare captivanta asupra povestii, „Ghici pe cine iubesc eu?” este un roman-oglinda, pe de o parte aflandu-se Smara, personajul principal din „Inca un pas” si de cealalta parte stand Adrian, sotul ei.

Cand sabloanele devin inutile, oamenii sunt minunati. Acest roman este povestea barbatului care evadeaza din comun: nu e afemeiat, desi ii plac femeile, nu e superficial, desi nu poate sa duca pana la capat un sentiment, nu e trist, desi are angoase existentiale. Femeile din viata lui, inclusiv mama, cer, pretind cu vehementa iubire, iar el se gaseste prins in vartejul daruirii. Singurul aliat e umorul si de aceea povesteste cu zambetul pe buze.

Catia Maxim a ales drumul de scriitor in anul 2007, cand a aparut la Editura Echinox (Cluj) “Inca un pas”, romanul ce marcheaza debutul sau in literatura. Anul 2008 a adus a doua aparitie editoriala: povestirile din “Clipe salvate” (editura Nicol, Bucuresti). In primavara acestui an scriitoarea ofera cititorilor un nou cadou ce se intituleaza “Ghici pe cine iubesc eu?”. Nascuta in Bucuresti, absolventa a facultatii de litere,  Catia a fost o perioada profesor de limba romana, dupa care a parasit invatamantul. A lucrat apoi la o editura pentru copii, in cadrul redactiei.

Bucuresti, 07.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *