free download 78 travel guides written by experts

Tritonic pune in valoare comorile ascunse ale Transilvaniei

Editorial Grup Tritonic a lansat pe piaţă Hidden treasures of Transylvania: The saxon fortified churches , un album foto dedicat bisericilor fortificate, care întregeste colecţia Arta.

Albumul cuprinde aproximativ 100 de fotografii de la 34 de biserici, 4 legende locale si o harta si este disponibil in editie bilingva engleza-germana. Pentru acest proiect, Editura Tritonic s-a alaturat Asociatiei Mioritics si partenerilor sai (Biroul Regional UNESCO din Venetia, German World Heritage Foundation si Institutul European pentru Itinerarii Culturale)

Acest proiect a luat nastere plecand de la faptul ca zona centrala a Transilvaniei detine un bogat patrimoniu cultural si un potential turistic nevalorificat: fenomenul bisericilor fortificate este unic in Europa, atat prin amploarea lui (se presupune ca au existat aproximativ 300 de biserici), cat si prin particularitatile arhitectonice. In aceste locuri cu o istorie de peste 800 de ani, s-au intrepatruns de-a lungul timpului cultura vest-europeana adusa de saxonii colonizati cu cea autohtona. Astazi, sapte biserici din aceasta zona se afla pe Lista Patrimoniului UNESCO (Biertan, Viscri, Saschiz, Prejmer, Valea Viilor, Calnic si Darjiu).

Bucuresti, 14.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *