metalshow

Tripsta: Viena, Copenhaga si Atena – in topul destinatiilor pentru calatoriile de iarna

Se apropie sărbătorile de iarnă și pasionații de călătorie și-au rezervat deja vacanțele de Crăciun și de Anul Nou. În 2015, românii au ales Viena, Copenhaga și Atena ca principale destinații pentru petrecerea vacanței de iarnă, potrivit datelor Tripsta1.

Principalele destinații din străinătate unde românii își vor petrece vacanțele de iarnă
 
Pentru că mai este foarte puțin până începe vacanța de iarnă, românii au ales să petreacă această perioadă de timp în Viena, Copenhaga și Atena, dar și la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg sau Adelaide.

Amsterdam și Bruxelles continuă să se numere printre destinațiile preferate ale românilor, dar și alte locuri sunt vizate de călătorii români pentru vacanța de iarnă, cum ar fi Portugalia (Lisabona), Italia (Veneția, Bologna, Cagliari, Catania sau Milano), Spania (Barcelona, Madrid sau Valencia).

În 2014, călătoriile de iarnă ale românilor au avut ca principale destinații Atena, Amsterdam și Berlin, dar și Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), ori Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) și Helsinki (Finlanda).

Rezervările – în creștere cu 9% în 2015, prețul mediu al unui bilet – €303

Anul acesta, numărul total al rezervărilor făcute de către călătorii români pentru vacanțele de iarnă a crescut cu 9% comparativ cu 2014.

Pentru a se pregăti, călătorii români și-au făcut rezervările de vacanță cu peste două luni (68 de zile) înainte de data plecării. Pregătirile au fost făcute mai târziu anul acesta comparativ cu anul trecut, când rezervările pentru vacanța de iarnă au fost realizate cu 9-17 săptămâni în avans.

Potrivit Tripsta, pentru vacanța de iarnă 2015, prețul mediu plătit pentru un bilet de avion a fost de €303, în creștere de la €261 anul trecut. Atunci când vine vorba de aranjarea detaliilor de călătorie, majoritatea românilor (90%) au folosit computer de tip desktop pentru a-și rezerva biletele de avion, în timp ce o zecime dintre ei au făcut același lucru folosind dispozitive mobile.

1 Datele Tripsta se referă la călătoriile programate pentru perioada 21 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016 și care au fost rezervate în perioada 1 august – 3 decembrie.

Bucuresti, 03.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *