Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tripsta – Tendinte de calatorie pe plan european:

Românii preferă vacanțele în august, cheltuie peste 300 de euro pentru bilete de avion și merg în Grecia

În vara lui 2014, românii au preferat să-și rezerve vacanțe în special pentru luna august, au cheltuit peste 300 de euro pentru bilete de avion – secondându-i pe britanici atunci când vine vorba de banii alocați pentru achiziționarea zborurilor – și au ales ca destinații pentru vacanță Atena, Copenhaga și Istanbul, potrivit datelor agenției de turism online Tripsta.

August – luna cea mai populară pentru rezervarea de călătorii

Potrivit datelor Tripsta referitoare la călătoriile cu avionul în perioada iunie – august1, cele mai multe rezervări au fost realizate pentru luna august (66%), în timp ce numărul celor pentru iunie este sensibil mai mare decât numărul celor in iulie (18,6% vs 15.45%). Pentru români, cea mai popular săptămână pentru călătorii a fost, anul acesta, prima saptămână a lunii august (4-10), față de ultima săptămână din Gustar în cazul anului trecut; acest lucru sugerează că românii au vrut, în 2014, să se bucure de concediu cu mai mult timp înainte de începerea unui nou sezon de muncă sau de școală.

Britanicii au preferat anul acesta mijlocul lunii august (11-17) pentru a-și face concediul, față de ultima săptămână a aceleiași luni, cum a fost cazul anul trecut. Pe de altă parte, turcii și polonezii au decis sa-și ia vacanță în iunie (9-15), mult mai devreme față de anul trecut, când și-au făcut concediile pe final de august. Vara aceasta, grecii și-au rezervat pentru călătorii finalul lui iulie (21-27) în locul sfârșitului de august (26 august -1 septembrie în 2013), în timp ce rușii și-au amânat vacanțele cu doar o săptămînă, majoritatea alegând a treia săptămână de august in 2014.

Cele mai mari cheltuieli pentru călătorii – Top 3: Britanicii, românii și rușii

Dintre europenii care au folosit Tripsta pentru a-și rezerva călătoriile pentru cele trei luni de vară în 2014, britanicii au cheltuit cel mai mult, în jur de 419 Euro, deși sumele cheltuite au fost mai mici decât anul trecut (când au scos din portofele peste 500 de Euro). Pe locul second s-au clasat românii, cu 332 de euro cheltuiți pentru zborurile alese în 2014 (în creștere de la 309 Euro anul trecut), în timp ce rușii s-au situat pe locul 3 (323 de euro pentru un bilet în 2014, în scădere de la 345 de Euro în 2013). Aproape 300 de euro au cheltuit pentru a-și rezerva călătoriile turcii (276 de euro, în scădere de la 308 euro în 2013) și polonezii (291 de Euro în 2014 față de 302 de euro anul trecut), în timp ce grecii au dat sub 250 de euro pentru a face același lucru (în scădere de la 287 de euro în 2013).

Obiceiuri de călătorie: bilete rezervate cu 1-2 luni în avans, pentru vacanțe cu durate de 12-17 zile

Britanicii sunt mai atenți la planificare atunci când vine vorba de rezervarea biletelor de avion și au făcut acest lucru cu aproape două luni (53 de zile) înainte de călătorie în această vară, după ce, în 2013, au avut nevoie de doar 17 zile pentru a-și face rezervările de vacanță. Turcii și rușii și-au rezervat biletele de avion cu 32 de zile înainte de data plecării, în timp ce românii, polonezii și grecii au avut nevoie de circa o lună și o săptămână (între 37 -44 de zile) pentru a face același lucru.

Atunci când vine vorba de perioada de timp alocată călătoriilor și vacanțelor în 2014, grecii au petrecut 12 zile în concediu și rușii – 13, polonezii s-au decis pentru vacanțe un pic peste două săptămâni (15 zile), britanicii au fost în vacanță timp de 16 zile, în timp ce românii și turcii au petrecut cea mai lungă perioada de timp – 17 zile – în vacanță.

Destinații: Românii merg la Atena, britanicii zboară la New York și polonezii – la Zurich

În vara lui 2014, românii au preferat să rezerve bilete către destinații de călătorie precum Atena, Copenhaga și Istanbul, dar și către Lisabona, Viena, Amsterdam, Londra și Madrid. Anul trecut, principalele destinații pentru care românii au rezervat bilete de avion au fost Istanbul și Londra, Viena, Amsterdam și Berlin.

L a rândul lor, britanicii au ales ca destinații de călătorie, potrivit rezervărilor realizate prin intermediul Tripsta, New York, Atena, Londra, Istanbul și Helsinki, turcii au avut pe lista Londra, lături de Moscova, Chișinău, Baku și Amsterdam, în timp ce polonezii au călătorit la Zurich, Belgrad, Atena, Copenhaga și Londra, dar și pe plan local (Gdansk, Cracovia și Varșovia). Grecii au preferat să-și rezerve zboruri pe plan local (Thessalonik, Atena, Rhodos, Larnaca sau Heraklion) și la fel au făcut și rușii (mergând mai ales la Simferopol, Moscova, Sankt Petersburg, Mineralnye Vody și Adler / Sochi).

1
Datele se referă la zborurile rezervate pe piața din România în perioada 1 iunie – 31 august 2014.

Bucuresti, 15.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *