free download 78 travel guides written by experts

TRIPSTA: Romanii isi platesc calatoriile cu cardul, folosesc tot mai mult mobilele pentru cautari

si rezervari

Românii preferă să facă uz de carduri pentru a-și plăti călătoriile (99%) și apelează la mobile pentru a realiza căutări și rezervări, 16% preferând această metodă pentru rezervări și 17% pentru căutări, arată datele Tripsta1. Potrivit acelorași date, pe plan internațional2, rușii folosesc mobilele cel mai mult pentru rezervări (19%) și căutări (32%), în timp ce polonezii le folosesc mai puțin pentru rezervări (8%) și mai mult pentru căutări (21%).

Cardurile – metoda preferată de plată pentru călătorii români și străini, pachetele cu taxă pentru asistență clienți – cele mai populare

Per total, atunci când e vorba de rezervarea de călătorii, cardurile reprezintă cea mai utilizată metodă de plată atât pe plan international, cât și în România (99%). Pe plan international, alte metode de plată utilizate sunt depozitele bancare, instant banking și PayPal. În afară de carduri, rușii mai folosesc terminalele de plată și depozitele bancare, ultimele fiind preferate și de români și polonezi; polonezii mai adaugă la metodele de plată preferate și instant banking-ul.

În ceea ce-I privește strict pe călătorii români, aceștia folosesc în principal cardul atunci când plătesc pentru călătorii de pe desktop (98%), mobil (99%) sau iOS (93%), în timp ce un număr limitat de călători români folosesc și depozitul bancar ca metodă de plată (desktop – 2%, mobil – 1% și iOS – 3%).

Când vine vorba de pachetele de servicii rezervate, preferate pe plan global sunt pachetele cu taxă pentru asistență clienți (69%) și pachetele standard de servicii (30%), în timp ce un număr limitat de călători (1%) optează pentru pachete de servicii premium.

Pachetele cu taxă pentru servicii clienți sunt extrem de populare în rândul rușilor (94%) și polonezilor (95%) și alegerea preferată a românilor (99%), în timp ce acelea care includ servicii standard par să atragă un interes mai mare în Rusia și Polonia (6% în fiecare țară) decât în România (1%).

Washington și Ljubljana – cele mai costisitoare rezervări făcute de călătorii români, Bodrum – Istanbul și Londra – Dublin – cele mai ieftine

Potrivit datelor Tripsta, cea mai scumpă rezervare de pe mobil făcută de un călător român a fost pe ruta București – Washington și costat 871€, în timp ce biletul cel mai scum achiziționat via iOS a fost pentru un zbor Iași – Ljubljana, la prețul de 529€. Pe de altă parte, conform acelorași date, cea mai scumpă călătorie achiziționată de pe desktop a fost de la București la Kinshasa (Congo), la prețul de 4.123€.

Cele mai ieftine călătorii rezervate de români au costat între 18 – 33€. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33€, în timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achiziționat de pe iOS, pentru 18€. În același timp, atunci când vine vorba de zboruri rezervate de pe computere staționare, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta București – Milano și a costat 19€.

Pe plan international, un zbor de la Calima (Chile) la Frankfurt (Germany) a costat 8.948€ și a fost rezervat de pe mobil, în timp ce o călătorie de la Londra la Mabuto (Mozambique) a costat 2.125€ și a fost cea mai scumpă rezervată de pe iOS. De pe computere staționare, cea mai scumpă călătorie a fost de la Lima (Peru) la Hong Kong, la prețul de 11.543€. Pe de altă parte, cele mai ieftine zboruri achiziționate global au fost pe ruta Warsaw – Gdansk (8€, via desktop), Oslo (Norvegia) – Gdansk (Polonia) – achiziționată de pe mobil la prețul de 14€ și Atena – Mykonos (Grecia), zbor cumpărat de pe iOS pentru 16€ .

1 Datele Tripsta se referă la călătorii rezervate în perioada 1 ianuarie – 25 iulie 2015 pentru călătorii programate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015.
2 Informațiile internaționale / globale se referă la călătorii rezervate în rețeaua internațională a Tripsta în perioada 1 ianuarie – 25 iulie 2015 pentru călătorii programate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015.

Bucuresti, 29.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *