free download 78 travel guides written by experts

“Trioul fantastic“ domina autoritar Red Bull Romaniacs

Un traseu selectiv, condiţii foarte grele de desfăşurare şi un rezultat strâns – Red Bull Romaniacs se apropie de punctul său de intensitate maximă. A doua zi de off-road a cerut bune abilităţi de condus, anduranţă şi o viteza medie ridicată. Cei care au ştiut să îmbine cel mai bine aceste trei cerinte au fost, cum era de aşteptat, Chris Birch (NZL), Gerhard Forster (GER) şi Graham Jarvis (UK). Paul Bolton s-ar fi alăturat grupului însă o accidentare în prima parte a traseului l-a scos din competiţie. Mâine, cunoştintele de navigaţie vor face diferenţa între cei 177 rideri rămaşi în concurs şi cel mai probabil şi clasamentul final.

Trio-ul Birch, Forster si Jarvis au dominat pe tot parcursul zilei de astăzi. Chris Birch a condus în prima parte a traseului însă a întâmpinat probleme de orientare fiind nevoit să se alature celor doi urmăritori, Forster şi Jarvis. Gerhard Forster şi-a condus motocicleta fără să forţeze prin cei 180 de kilometrii de “zig-zag-uri”, râpe şi secţiuni istovitoare fiind constient că Jarvis şi Birch, desi mult mai rapizi,  se vor baza pe calitatile sale de navigator şi nu vor risca să-l lase în urmă.

Atât Birch, cât şi Forster, vor fi sub presiune mâine: riderul uzinei KTM, Birch, va trebui să-şi demonstreze dorinţa de a învinge, în timp ce Forster nu va mai accepta să fie GPS-ul grupului. Este conştient de avantajul său iar proba de mâine îi dă posibilitatea să schimbe strategia de până acum. Riderul britanic Graham Jarvis se află cu doar 42 de secunde în faţa lui Gerhard Forster la general şi este conştient de faptul că abilităţile sale de navigaţie nu sunt la fel de “dezvoltate” precum cele de trial.

Clasare buna pentru Alex Garbacea

Alex Garbacea, favoritul României la clasa Expert Single, a terminat astăzi cursa pe locul 8, la numai 6 minute şi 47 de secunde de englezul Adam Smith, clasat pe prima poziţie.

“Traseul a fost destul de de dificil, iar faptul ca startul a fost foarte devreme si acolo, in munti, a fost deosebit de frig, ne-au mai îngreunat situaţia. În astfel de competiţii, vremea este un factor decisiv. Însă, sunt încrezător în forţele mele, iar mâine sper sa mai urc în clasament”, afirmă Alex Garbacea, pilotul Vectra Racing Romania.

Ghinion pentru Bolton

Riderul britanic Paul Bolton şi-a activat sistemul de salvare la trei ore de la start. Echipa de salvamont a întâmpinat ceva dificultăţi în a-l aduce într-o zonă accesibilă pentru elicopterul de salvare. La cursa Red Bull Hare Scramble din Erzberg (Austria) din luna mai a acestui an, “Boltz” a suferit o accidentare la genunchi care a reaparut neaşteptat şi cel mai probabil îl va trage pe dreapta în această cursă.

Ziua decisivă

Navigaţia va fi cu siguranţă criteriul care va face diferenţa mâine: vreme rea şi ceaţa ar putea înrăutăţi situaţia pe traseu; mai mult decât atât, balizele care marchează traseul vor fi mai rare. Forma fizică excelentă şi anduranţa – două calităţi pe care raiderii vor trebui să le arate din nou în a treia zi de off-road.

Sibiu, 15 septembrie 2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *