Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Trezirea leilor

Ayelet Gundar-Goshen
Editura Nemira

O clipă poate schimba definitiv o viaţă. Un secret, o faptă comisă într-un moment de neatenţie, modifică destine.

Eitan Green este un neurochirurg de succes. Profesorul Zakai îi spune lui Eitan Green:

„Singura posibilitate de a şti ceva, Eitan, este să cercetezi moartea. Moartea te învaţă tot ce trebuie să ştii.” (p. 16)

 Trezirea leilor

Într-o noapte Eitan loveşte cu maşina un bărbat de culoare. Doctorul era dupa o gardă lungă, iar reacţia lui este de a fugi de la locul faptei.

Numai că nu scapă de consecinţele faptei sale. Familia lui are de asemenea de suferit.

Liat, soţia lui Eitan, este anchetator şef.

Sirkit este o femeie de culoare care vine la Eitan să îi aducă portofelul uitat la locul accidentului. Şi are o propunere: Eitan îşi continuă munca şi viaţa, în mod obişnuit, dar noaptea trebuie să se ducă la un garaj părăsit.

Lipsa de acasă, secretul păstrat, vinovăţia, toate îşi pun amprenta asupra lui Eitan şi a vieţii de familie (Eitan şi Liat aveau doi copii în viaţa cărora Eitan era foarte implicat până la momentul accidentului).

Cum se încheie tot şi ce se petrece în acel garaj vă las pe voi să aflaţi.

Trezirea leilor este prilej pentru cititori de a afla mai multe despre Israel (să ţinem cont că autoarea s-a născut acolo în 1982), problemele oamenilor, cultura. Astfel, dincolo de istoria medicului, se poate descoperi o ţară şi contextul economico-socio-cultural al acesteia. Dat fiindcă persoanejele incluse în roman sunt foarte diferite, şi din pături sociale variate, cititorii pot descoperi nuanţe şi informaţii la care ajung mai rar din articolele de pe internet.

RECOMANDAM:  Regim naturist de slabire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *