free download 78 travel guides written by experts

“Trenul de noapte” la Sarbatoarea Muzicii, 21 iunie, 20h00

Centrul Cultural Francez din Iasi si Ambasada Frantei in Romania prezinta:
Fête de la Musique 2009
Blues en fête : Trenul de noapte si Blues Bang

Duminica, 21 iunie, ora 20.00
Dublin Pub (Casa de Cultura a Studentilor)
Intrarea libera!  

Fête de la musique / Sarbatoarea Muzicii * – bine cunoscutul eveniment organizat in fiecare an la Iasi de Centrul Cultural Francez – aduce anul acesta un concert extraordinar de blues • Trenul de noapte si Blues Bang sunt invitatii editiei a 19-a (a 28-a, la nivel international) • Trupele promit publicului iesean un inceput de vara cu totul deosebit cu un spectacol in care se vor regasi acorduri de blues , rock’n’roll , funk …

Trupa Blues Bang, care va deschide concertul, infiintata acum un an la Iasi, ii are in componenta pe Fish (guitar), Radu (vocals), Stefan (drums) si Codrin (bass) si are in repertoriu, dupa cum afirma Fish, „tot ce cuprinde muzica buna”: blues , rock’n’roll , funk … Cei patru artisti sunt cunoscuti publicului din toata tara datorita altor proiecte muzicale in care s-au remarcat prin creativitate, demonstrand o mare experienta de scena si talent pe masura. „Ne pregatim pentru o serie de concerte atat in tara, cat si in strainatate”, a declarat Fish, chitaristul trupei, care a tinut sa asigure publicul de duminica seara din Dublin Pub ca nu va regreta timpul petrecut acolo.

Trenul de noapte este un proiect care a renascut in 2007 dupa o pauza de 5 ani, sub conducerea lui Marcian Petrescu, considerat cel mai bun muzicutist de blues din tara. In varianta actuala, trupa s-a bucurat de un succes deosebit datorat atat repertoriului extrem de inspirat, cat si manierei unice de interpretare. Trupa se afla in momentul de fata intr-un turneu national de lansare a noului album Povestile bluesului, care va fi scos la vanzare in sala de concert, duminica, de la ora 20.00, la Dublin Pub.

Trenul de noapte a mai avut un concert in Iasi, in urma cu un an, cu un foarte bun impact la public. „Au venit atat cunoscatori de blues, cat si simpli iubitori de show-uri live. Am in Iasi un prieten foarte bun, pe Emil Raducanu, unul dintre marii colectionari de discuri de blues si unul dintre foarte bunii cunoscatori in materie de istorie a blues-ului”, a amintit liderul trupei, Marcian Petrescu. „Revin in Iasi cu mare bucurie, acum si cu un prilej special, acela de a lansa noul nostru album «Povestile bluesului», un album despre care zic eu ca face cinste acestui gen. Am pregatit un show deosebit, cu mult umor si piese de mare impact. Sper ca publicul din Iasi sa se arate, ca de obicei, la inaltime!”, a mai adaugat muzicutistul Marcian Petres! cu.

*Fête de la musique/Sarbatoarea muzicii este un eveniment international care a fost initiat in Franta in 1982. Astazi el se desfasoara in peste 120 de tari si peste 450 de orase de pe cele 5 continente. Spiritul acestei manifestari il reprezinta deschiderea si dialogul intre genurile muzicale specifice diferitelor colturi ale lumii.

Bucuresti, 19.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *